Vecka 28 – redo för yoga.

28Så här ser jag ut just nu, vecka 28 och nytankad med köttfärssås. Vet inte, men alltså magmåttet kan kasta så sjukt mycket beroende på om man just ätit eller inte. Helt sanslöst hur kroppen kan expandera egentligen. Inatt var magen så spänd att jag var tvungen att gå upp en stund för jag trodde att jag svalt en stenbumling. Överlag så tycks avkomman vara helt otroligt vild nätterna igenom för tillfället. Och hela dagen idag också för den delen. Det är först nu, när klockan närmar sig åtta och jag kan ligga raklång på soffan som Speedo förstår att ta det lite piano.

Var ju iväg och simmade igår kväll sen ändå. Trodde aldrig jag skulle komma iväg men lite före 20 igår kväll hoppade jag i bassängen i Ekenäs (hoppa är väl en överdrift då kanske, jag panikgled ner med min graciösa kropsshydda i vad som just då kunde beskrivas som motsvarigheten att lägga sig ner och relaxa i en isvak full med triatlonister). Varför har ALLA i hela den här kommunen sån himla iver på att simma just nu? Har aldrig sett maken på slitage som vågen i en simhall måste uppleva första veckorna i januari. Varenda en kotte där inne började sitt pass med att väga sig igår. Spelade ingen roll om den var en hundraårig farbror eller en liten knatt. Simmade hursomhelst min långsamma kilometer och åkte sen till Serendipity på en smörgås och te. Hela natten fick jag sen känna effekterna av det där vattendjursbeteendet, ungen var på väg ut genom napan halva nattsömnen.

Imorgon ska jag börja på nåt så totalt sinnesrubbat som GRAVIDYOGA på mbi. Alltså, det blir säkert helt jättebra men jag är världens stelaste människa redan då jag inte bär på ett barn, så jag fasar över hur detta ens ska gå till? Ramlade över den här kursen när jag flanerade runt på nätet i Medborgarinstitutets vårkatalog och det råkade sig så väl att det här passet drog igång för en vecka sedan, så tänkte att jag lika gärna kan haka på. Yoga är så inte min grej, eller kanske det kunde bli det om jag gav det en chans som varade längre än en kvart men alltså får se. Stelare kan jag ju inte bli. Alla steg mot en smidigare kroppshållning är ju bättre än hur min misshandlade kropp haft det dom senaste åren.

Så, kom ihåg, pojkar och flickor, om ni börjar jogga, glöm inte att stretcha! Annars blir ni såna här, trettioåringar som inte kan nudda fingrarna vid tåspetsarna. Och sen sitter ni där, på smällen, och stel som en pinne, och ska ge er fan på att bli en förbannat kova yogi-master. Återkommer med rapport hur det hela framskrider. Åtminstone har jag mentalt roat mitt sambosällskap med den här kursbekännelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: