En söndag. Bara det.

Vilken söndag, alltså. Mera deprimerande underhållning än att först läsa den här artikeln i Hesari om hur flickor omskärs i Afrika, till att sen titta på tre timmars slavinferno där folk piskas blodiga och man börjar må direkt illa av en film för första gången på länge, ja, mera deprimerande än så får man nog inte en halv söndag att bli. Trots gott sällskap så blev jag nu lite stum av all misär. För även om det ena behandlar fallet om en man som kidnappades och såldes till misären redan 1841, och historien om de omskurna från Afrika är från det här året, så kommer man liksom inte ifrån att människor är så jävla knäppa i huvudet, och det tycks liksom inte ändras. Jaja, ni kan ju läsa på egen risk. Man orkar liksom inte med det hela.

För övrigt så var den här helgen den slappaste jag upplevt sen dom där somrarna man ännu var för ung för att tvingas sommarjobba, då man verkligen kunde gå runt och göra iiiiingenting, och ändå inte känna stress. Är dock inte direkt i det sinnestillståndet nu. Gör inget konstruktivt och känner konstant ångest om jag inte har något att göra. Hur ska man lära sig att varva ner liksom? När är det ok att bara slappa bort ett helt veckoslut? Ja, hoppas nån sån dag uppstår i framtiden. Just nu går det liksom inte, åtminstone inte om jag är hemma. På stugan vid havet går det ju fint, då kan man ligga raklång och stirra på första bästa mås i en kvart. Här hemma, not so much. Dessutom finns här inga måsar. Bara ett inferno av kattor som ligger och pyser och hårar ner hela vår terass.

Fixade till en grym fruktsallad iallafall (det är lika gott som glass, det är lika gott som glass… så säger man åt sig själv), mumma. Konstruktiv helg: en fruktsallad och en säsong Suits. Nåjo, lugnet före stormen. Imorgon är ju hela Finland nedsläckt men på tisdag morgon ska jag direkt till hvc och agera nåldyna. Sockerbelastningstest, hette det visst? Låter som ett mysigt sätt att tillbringa morgonen. Två timmars hangaround på hälsocentralen, varvat med nålstick en gång i timmen. Woop woop. Nej nu måste jag lite rycka upp mig från det här anemiska tillståndet. Längtar efter en långlänk, hur sjukt det än låter. Ett förbannat jogg helt enkelt. Eller en bra bok skulle också duga. Nåt hederligt tips?

Skärmavbild 2014-01-05 kl. 21.54.48Omnom.

6 Kommentarer

  1. mamma skriver:

    Jag har en bok av Camilla Läckberg som jag fick i julklapp och läst klart. Du kan komma och låna den.

  2. Tiina skriver:

    Roligt o läsa att nån annan också haft Suits maraton! De huippu tycker jag.. har bara två sista avsnitten kvar av andra säsongen.. 😦 Buhuu vad ska man göra sen när man vill se flera, och man INTE sportar med att ladda ner någo från Interwebben..och Netflix har bara två säsonger att bjuda på. De helt åt helvete egentligen dedär, att först titta på en säsong.. som Homeland t.ex. Sen finns int de fler att få. Om int man köper dom då förstås.. beställer nånstans. Iso huokaus.

  3. Tiina skriver:

    JAG. VILL. HA. !!!!! När kan jag hämta?! (Idag efter 15??????) William Pharrell:s happy börja plötsligt spela i mitt huvud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: