Vecka 26.

Speedo26Vänta Barn-processen har redan nått sin tjugosjätte vecka. Helt ofattbart att det gått så fort. Igår fick jag den stora äran att börja det nya året med att gå till rådgivningen och ställa mig på vågen. Alltid en sann glädje, speciellt efter två veckors totalt matinferno. Jag borde ju inte vara viktfokuserad överhuvudtaget men alltså jag blir ju det, det känns redan underligt att för första gången i mitt liv inte gå och hålla in magen. Den får puta nu, utan att nån ska komma och ifrågasätta huruvida jag är gravid eller inte. Förnedringen i det, när någon klappar en på fettet och frågar när det är dags, är total. Ja, för den delen tycker jag inte om när folk kommer och klappar på mig nu heller, och brukar faktiskt säga ifrån direkt. Men vissa förstår inte ändå, för det är ju så ljuuuuuvligt att känna lite. Vad i hela helvete liksom. Rör inte mig. Förlåt, men det är fortfarande min kropp, bebis eller inte. Jag vet inte heller vad folk väntar sig, en spontan highfive från Speedo där på insidan? Vill man så himla gärna röra så fråga åtminstone, och kom inte där och stick fingrarna i magen på mig.

Nå, vikten var inte så farlig faktiskt. Upp sex och ett halvt kilo. Två av dom säkert från julen. Tog redan beslutet innan jul att inte äta godis och limu fram till förlossningen, med start nyår. Så, nu är vi tre dagar in i den omställningen och bra går det ju såhär långt. Suget är helt borta. Man måste väl bara bestämma sig, som jag gjorde ifjol. Och se till att man äter ordentligt på dagarna. Och får i sig lite frukt och vatten. Basala saker som jag har så otroligt svårt att få gjorda om jag inte påminner mig själv hela tiden.

I övrigt verkade allt bra med ungen. Följer tillväxtkurvan och kickar loss ganska mycket nu. Far omkring ganska stabilt där inne. Och under av alla under, så har mitt blodtryck stabiliserat sig! Låg på ynka 120/80. Hurra! Kanske all stress efter julen nu äntligen lagt sig och en lugn arbetsmånad var det som krävdes. Den senaste månaden har faktiskt varit den skönaste månaden hittills av graviditeten, har inte haft en enda åkomma. Snälla, snälla, fortsätt såhär, pliiiiis… Dessutom har jag nu alla bokningar fram till sista februari spikade, med undantag för ett par bebisar som inte droppat ännu. Så, nu vet jag liksom arbetsmängden innan jag tar ledigt för en bra bit framöver. Den sista februari lämnar jag över rodret på Västis.

Dessutom förde den här julhelgen med sin en sanslös mängd bebisnyheter: Inte bara en utan TRE närstående personer ska pusha fram avkommor under sommaren. Det blev nånslags boom nu helt plötsligt. Och att vi ska få träffa vår kid om cirka tre månader, är helt sjukt. Fortfarande inte köpt nåt åt barnstackaren. Realiteten har inte riktigt slagit oss ännu.

8 Kommentarer

 1. Kajsa skriver:

  Vikten, ja. Det är en surrealistisk känsla det här att plötsligt inte behöva hålla in magen, om man tillhör de stackare som vanligtvis måste tokträna och halvbanta för allt hålla sig på ett okej BMI. Bara att njuta av den avslappnade känslan! 6,5 kg är inte mycket, jag har gått upp lika mycket i v 20 så här i tredje graviditeten…

 2. Kajsa skriver:

  Förresten, vad snygg du är! 🙂

 3. ika-lotta skriver:

  i nån delstat i USA är det i lagen förbjudet att röra en gravid kvinnas mage 😀
  helt nice, jag hata oxå de( få) gånger nån rörde min mage

 4. ingelarudhberg skriver:

  Håller med Kajsa, du ser bra ut och vad skönt att du mått bra nu och alla värden också är bra. Det där med folk som skall röra ens gravidmage förstår jag inte heller. Man petar ju inte annars heller på någons mage(eller jag gör det iaf inte)
  Hoppas du får fortsätta må bra och snart är eran Speddo här!

 5. snartfyra skriver:

  Första veckorna då man ser lite ”småfet” ut haha…lite jobbigt att gå och hålla in magen i några veckor tills det inte ser ut som att man ätit för många bullar 😉
  Känslan när man får slappna av och puta med magen.

  Känn ingen panik över vikten, du går ner allt efteråt 🙂
  Amning och promenader är guld.
  Jag gick upp över +22kg (slutade räkna när jag hade 3v kvar då jag fick lite panik över hur stor jag var haha) när jag väntade mitt första barn.
  Nu har jag redan gått upp 8-9kg, ghaa 😛
  Jag blir nog rätt stor denna gång också.
  Men vid förra graviditeten gick jag ner allt, rätt så fort 🙂

  Jag tror visst att det är lite babyboom överallt. Bara på jobbet är vi 3st som ska få barn och vi är typ 15på kontoret haha. Sen på nätet ser man flera som berättar sin stora nyhet 🙂

  Stort grattis till dig/er 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: