Stefan’s Steakhouse.

SteafnBlockNytt år, nya äventyr! Igår blev jag medsläpad på spontanäventyr till Helsingfors med tre män. Först gick vi på middag på Stefan’s Steakhouse på Högbergsgatan. Har aldrig sett dom här tre männen så stumma under en så lång period som de var igår. Deras måttliga köttbit på femhundra (!!!) gram gjorde liksom sitt för de i övrigt så talföra männen. En biff stekt till perfektion helt enkelt. Omdömet var så gott att de inte ens ”behövde potatisen, bara köttet!” Så, klart godkänt till Stefan alltså. För det priset så ska det nog vara just så också, förväntningarna var sinnessjuka. Och konstigt nog klagade INGEN.

Själv tog jag en pulled pork burger som också var riktigt fin. Lite för söt kanske, men väldigt saftig och prisvärd. Åt lite mera än halva, sen var jag tvungen att ge upp. Erkänna mig besegrad. Lika bra så, de där männen var ganska sönder i bilen hem när ett halvt kilo ko ville ut.Jag fick agera kusk under den här spontana roadtripen. Jag har en totalskräck inför att köra i centrum av Helsingfors men det var ju liksom bara att bita ihop när resten av sällskapet hade svept sin tredje öl. Jag vet inte varför jag ens är rädd för att köra där. Jag kör ju bil varje dag i världens sämsta trafikstad Karis, men ändå så skrämmer dom där ljusen, spårvagnarna, och cyklisterna skiten ur mig. Men jag lyckades faktiskt transportera hela truppen helskinnade hela vägen hem, via Vanda.

HandbollEfter maten drog vi alltså vidare mot Energia Arena i Myrbacka för att titta på Finlands landslagsmatch i handboll. Ska påpekas att jag var sjukt ointresserad av detta och åkte bara med för maten och för att jag var utnämnd chaufför. Det var ju stundvis underhållande men jag var nog ganska död som människa när jag rullade i säng efter elva igår kväll. Ett avsnitt Suits på det och sen slocknade jag som ett ljus. Speedo började sen härja på där strax efter det så natten blev väl lite hipp som happ. Otroligt att det är fredag idag men hela kroppen skriker måndag. Nå, skitsamma. Ikväll blir det bio och snart så är första veckan av 2014 avklarad. God fortsättning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: