Barnvagnar?

Skärmavbild 2014-01-03 kl. 13.04.43Jag behöver er hjälp. Försökte mig på kasta in mig i barnvagnsdjungeln men det blir bara pannvärk av det hela. Jag är nämligen så totalt ointresserad av hela konceptet att jag orkar inte läsa mera än fyra meningar så tröttnar jag. Nå, nu står vi hursomhelst inför det faktum att vi MÅSTE skaffa en dylik pryl och det kommer att falla på min nacke att välja ut en. Lämnar jag det till Greken så kommer han bara hem med något som högst antagligen har display och är uppkopplad till wifi. Säkert kul, men inte så praktiskt.

Kan inte ni som har kids berätta för mig vad ni rullar runt med? Jag kräver egentligen bara att kärran i fråga är säker, bra på landet (stora hjul alltså, måste kunna användas på icke-asfalterade vägar), någorlunda lätt att stuva in i bilen (Mavve ska klara av det), har korg för matkassar, och att den är bekväm att köra med. Den behöver inte funka på spårvagnar, tunnelbanor, eller bussar. Kräver ingen specifik färg eller logo. Köper mer än GÄRNA BEGAGNAD om den är i gott skick. Ja, egentligen vet jag ju inte ens vad som är bra att kräva av en vagn, jag vet ingenting om ämnet. Därför får ni gärna dela med er av erfarenheter. Vad som är bra, vad som är mindre bra. Och har ni en till salu för en billig peng här i den här landsändan nånstans, hojta.

28 Kommentarer

 1. Vi har kört med en Brio Happy i snart två år, så från dess att dottern föddes. Har fungerat utmärkt både i stan och på skogsstigar. Både på promenad och på länk. Lätt att fälla ihop vid behov. Kommer försöka fortsätta använda den med syskonet som är på kommande för vi är så nöjda med den. Det kan löna sig att kolla lite i butiker på nya nu vi årsskiftet också då de säljer bort 2013:s modeller till en billigare peng.

 2. Tove skriver:

  Kan hålla med om att det är en jobbig djungel.
  Kör med en Emmaljunga Edge och den rullar fint på dessa guppiga vägar, har rymlig liggdel och bra funktioner. Dock lite klumpig att få in i bakluckan.
  Om du inte hittar begagnad kan de löna sig att kolla bl.a. AT Lastenturva som kan ge rabatt då man ber om offert.

 3. Lotta skriver:

  Ta några kliv över till grannen, så kan du ta en titt på vår… Vi har en Emmaljunga citycross, tycker den uppfyller samtliga krav på din lista! Kan hålla föredrag o allt;)

 4. Anna skriver:

  Här har vi varit supernöjda med vår Ora jovi air vagn som vi skaffade för två år sedan. Vagnen är inhemsk, stadig och superbra på landet! Men vi behöv vår vagn nu igen i april, precis tillika som ni 🙂
  Lycka till i barnvagnsdjungeln!

 5. familjenn skriver:

  Hejsan!
  Kom över inlägget Linn hade skrivit och vi har en crescent diva barnvagn att sälja om du e intresserad? Köpte den nu i höst som andra vagn, liggdelen e inte alls använd å sittdelen använd några få gånger.
  Vi använder syskonvagnen mera nu så den står bara oanvänd.
  Tag kontakt om du e intresserad 🙂

 6. familjenn skriver:

  Hejsan!
  Kom över inlägget Linn hade skrivit och vi har en crescent diva barnvagn att sälja om du e intresserad? Köpte den nu i höst som andra vagn, liggdelen e inte alls använd å sittdelen använd några få gånger.
  Vi använder syskonvagnen mera nu så den står bara oanvänd.
  Tag kontakt om du e intresserad

 7. wilma skriver:

  Vi har oxå haft en brio happy. Har varit jättenöjd.
  Lönar sig att kolla igenoma facebooks pryltorg, speciellt barnpryltorget för jag tycker det funnits till salu många vagnar där nu.

 8. Kajsa skriver:

  Låter som att ni behöver en rejäl duovagn, alltså en vagn med en liggdel som man lyfter av efter typ ett halvår och ersätter med en sittdel (som ska ha fullt liggläge). Den andra varinten kallas kombivagn och består av en (ofta mjuk) liten liggdel som placeras i sittdelen. Den passar främst folk som bor i lägenheter där vagnen inte får plats i hissen/lägenheten.
  Vi har haft en Brio Happy i sex år, använt den aktivt i fem år. Har funkat jättebra i en backig småstad med både asfalt och skogsstigar. Inte så bra svängradie i storstaden, men om jag tolkar det rätt är Karis inte gigantiskt? Vår trea, som kommer i maj, får glida runt i en lätt gnisslig och lite solblekt, men fullt funktionell kärra. 😉
  Om ni köper begagnat, kolla så att vagnen är okej! Vet flera som har köpt begagnat till första barnet och sedan tvingats köpa en ny, begagnad, till barn nr två eftersom vagnen pajat.
  Lycka till i djungeln!

  • NinaFotograf skriver:

   Karis är inte direkt nån metropol, nej. Ingen större risk att jag fastnar i nån trängsel på gatorna direkt. Större risk att jag tvingas jogga undan en ilsken älg snarare.

 9. Tanja skriver:

  Kan varmt rekommendera Emmaljunga Citycross, både ligg- och sittdelen. Fungerar jättebra på landet längs grusvägar och det har känts tryggt att låta barnet ligga där. Lätt att få ihop i bilen, men kräver nog nästan farmarebaklucka…

 10. ika-lotta skriver:

  Emmaljunga är barnvagnarnas Rolls Royce!!!
  Har en Emmaljunga duo edge och är jättenöjd. Har utan att ljuga gått precis överallt med den(asfalt,city,skogsstig,åkerkant..) 🙂
  Lycka till!

 11. Anna skriver:

  Och jag kör stenhårt på Bugaboo. Främst för att jag själv är så svag och klen att en stor tung emmaljunga inte var en möjlighet. Gick faktiskt in i butiken och frågade efter den lättaste och smidigaste vagnen som tar minst plats och svaret var bugaboo cameleon. Väger 9,6 kilo totalt och är så himla lätt att förstå sig på att den enbart därför är värd alla pengar man lägger ut 🙂 är supersmidig att köra, och vid behov kan man skaffa vinterhjul som gör den lättare att köra på vintern. Tycker dock kanske att förvaringsmöjligheterna för matkassar och sånt är lite begränsat, men det har vi fixat med krokar man kan hänga grejs på.

  • NinaFotograf skriver:

   Min främsta motvilja mot Bugaboo är just att dom ser inte sådär sjukt praktiska ut för mina behov, matkassar och annat roina. Och sen är dom väldigt dyra kan jag tycka.

 12. Tua skriver:

  emmajunga duo edge en perus och användbar vagn. nr 1 använde liggdelen i 9 mån och sen sittdelen ännu som 3 åring på dagssömnen eller om man var på shopping.
  när liggdelen är på så är varukorgen riktigt bra blir lite mindre när man sätter sittdelen på. och varukorg i galler alltså inte en chassi med tygkorg…. brukar gå sönder.
  inte den lättaste eller minsta att få i bilen men går överallt, väl prövad i hangö skogarna, stränderna och på isen 😉
  om ni kollar en begagnad, kolla efter mögel i kuren, att bromsen funkar och på klistermärket när chassin och liggdelen är gjord….. många som säger att den är fast -12 när den egentligen är en -10
  har annars en britax baby-safe plus bilstol 03/08 … 20 € , självklart okrockad ( int den där snabbfastsättningen) som är extra….. har haft den i gubbens bil ifall vi skulle vara ut och gå och behövt skjuts….. nu rör vi oss med en gående 3 åring och duo edgen…. men aldrig så långt att vi behöver två bilstolar. ett sett till kommer till försäljning senare…. 3månaders lillkillen redan 7,3 kg….. så lär inte bära på en bilstol så länge till.
  och barnkläder finns det massor av….. 50 – 62 är nu till salu 😉

  Lycka till i barn djungeln…….

  • NinaFotograf skriver:

   Tack för råden. Bilbarnstol är ju en lika galen djungel det med, och det enda jag är osäker på att köpa begagnat just p.g.a. säkerhetsrisken men om du orkar så skulle du ju kunna mejla en bild på den du har till salu iaf. Skulle behöva en såndär som man bara klickar fast dock, men det kanske man kan köpa till bara?

 13. Viktigaste: Stora hjul, och ett tillräckligt högt handtag. Man får i nerverna om man måste gå böjd som en banan. Dessutom skall det gå att ta tillräckligt långa steg utan att trampa på korgen under ungen. Vi har en Emmaljunga, knallgul och svart anno 2001 om du är intresserad. (Ingen stjäl den åtminstone eftersom den inte direkt är inkognito.) Kolla att den ryms i bilen på ett vettigt sätt så du också får in allt annat tavara en unge skall släpa på. Tänk på att en ettårings blöjkonsumtion för ett veckoslut redan innebär en mycket större kass än en 2 månaders babys. Det mesta extra mojs är onödigt. Ungen skall sova eller sitta och glo i vagnen. Så hemskt mycket finesser behövs det inte till det. Absolut bästa sittvagnen vi har använt var och är en Brio, säkert från förra årtusendet. Hårda stora hjul, absolut inget tjafs. Paraplyvagnar är värdelösa.

 14. ingelarudhberg skriver:

  Jag har enbart erfarenhet av våran barnvagn samt det jag sett och hört av andra., Vi har en Brio vagn från 2010 tror jag som fungerat hur bra som helst. Det är liggdel som jäntan hade tills hon var ca 9månader och sedan bytte vi ut den till en sittdel då hon hellre ville sitta upp och se sig omkring. Vagnen är stadig och bra och lätt att köra och manövra! Min syster har en Emmaljunga från 2010 som jämgört med våran Brio är jättetung och svåkörd, det säger både hon och våran mamma. Sedan kanske inte Brio är det minsta och smidigaste vagnen att fälla ihopå men när man väl kommer på knixet funkkar det. En bra vagn som jag nog tror du kan hitta till ett hyfsat pris som begagnad. Sedan har vi en ”balkongvagn” som är ännu smidigare och lätt att vika ihop men kommer inte på namnet på den nu.

 15. Annika skriver:

  Om ni rör er mycket med bil skulle jag definitivt rekommendera en sådan vagn där man bara klickar på bilstolen, tex Brio Go. Om du igen tycker om att gå långa promenader eller springa skall du ta dig en titt på vagnar typ Babyjogger.

  Emmaljunga är fina och stadiga vagnar, men rätt så klumpiga att svänga och att få in i bilen.

  Kolla FB loppisarna i Raseborgs regionen, det finns jättemånga, tex Pryltorg / Osta & myy ( Barn ),
  Hanko-Raasepori Pienten kirppis, Barnprylis med album, Pryltorg / Osta & myy. Man spara nämligen in en stor slant om man hittar en fin begagnad vagn. Men se upp för mögel och dåliga bromsar som någon redan varnade för.

  Lycka till!!

 16. Sofia skriver:

  Vi har en Teutonia (minns inte modellen). Kombivagn som är superbra på landet då vi tog vanliga luftdäck till. Vagnen går lätt att ”vända å vrida på” och ryms bra på längden i en baklucka typ Ford focus :), så att halva bakluckan blir fri för andra saker. I prisklass med Emmaljunga, men efter att bekantat mej med vänners Emmaljunga tycker jag vår verkar så mycket smidigare!

 17. Renja skriver:

  Vi hade Emmaljunga, typ en sådan som du har på bilden men äldre modell. Vi var supernöjda med den, man kom fram i ur å skur + att matkassen rymdes bra i korgen under 🙂

 18. snartfyra skriver:

  Hej, Vi köpte en Brio Happy med både ligg-&sittdel när vi väntade vårt första barn. Vi är jätte nöjda. Lånade t o m ut vagnen till min lillasyster när hon fick sitt barn och hon var jätte nöjd hon med 🙂
  Nu när vårt andra barn snart kommer, så kommer vi ta fram den vagnen. Inte en skråma på vagnen efter att två barn använt den under en period 🙂

  Det som är bra är att det är en stabil vagn, lätt att fälla ihop och fälla upp. Stor korg under vagnen, där man får plats med massor!

  Lycka till i jakten på vagn 🙂

 19. snartfyra skriver:

  Något jag glömde säga, att den passar både långa och korta personer 🙂

 1. […] Hjälp Nina att hitta en begagnad barnvagn. Har du en att sälja? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: