Ett Instagram-år.

Instagram är bra. Hade glömt hälften av det här året utan bilderna där. Jag är så sjukt dålig på att fritidsfota så det är en gudagåva att man inte behöver göra mera än att slänga fram telefonen för att spara ner det allra väsentligaste av vardagen. Kul att ha, såhär många månader senare. Ni som följer mig där har ju redan sett allt detta, men för er som bara hänger här på bloggen så torde väl nåt vara obekant iallafall. Vi kör! Året 2013, som följer:

01JanuariÅr 2013 började med ett regnigt nyår på Högsvedsgatan. Mats tyckte väldigt mycket om raketer. Månaden fortsatte i köldens tecken och jag upplever januari som en enda lång period av renoveringar, en död mus ovanpå spisen, hemmakvällar med god mat och helger ute till havs. Allting kändes mest bara blått. Jag klippte lugg och kände mig redo för nästa stora förändring: Jag skulle träna mig i form. 2013 skulle jag må bra.

02FebruariI februari börjades således Det Nya Livet. Såg ut som ett ollon när jag frenetiskt simmade bort kilon i Ekenäs simhall före jobbet på torsdagar. Jag började äta sinnessjukt nyttigt, och mina kläder började sakta sitta lösare. Vi gick på konserter och vi hade efterfester med Rednex-tema i vardagsrummet klockan fem på morgonen. Snön fortsatte vräka ner och jag kände att vintrarna i det här landet dödar mg. Vi tittade på Oscargalan som vanligt, jag vann inte tippningen. Som vanligt.

03MarsI mars upplevde jag nog de största enskilda segrarna rent kroppsligt. Jag gymmade. Jag joggade. Och jag åt så jävla bra. Jag mådde så jäkla bra dessutom. Jag firade minus tio kilo med ett skutt på en spegelblank Hangö-is i slutet av mars. Jag fotade väldigt mycket bebisar och även annat naket folk, som vinterbadande greker i Ekenäs bland annat. Mars var en otroligt euforisk månad.

04AprilSnön släppte äntligen greppet i april. Jag höll fast vid luggen och kände mig väldigt fräsig på alla sätt. Vi vann två designpriser i tävlingen om årets snyggaste tidningar och jag fick åka till Jyväskylä och hämta hem äran. Byggde äntligen min pipeshelf tillsammans med en drös av män. Blev otroligt lyckat. Vi firade en Adoptivson som fyllde trettio, och en pappa som fyllde sextio. Våren började och jag började se ljuset i slutet av träningstunneln. Det gick så jävla lätt nu.

05MajI början av maj åkte vi till New York och fortsatte fira pappa. En fantastisk resa och äntligen började jag uppskatta New York på ett nytt sätt. Det tog tre gånger men nu är jag hooked. Vi åkte på bröllop till Åminnegård där äntligen Miika fick sin Sabbe. Våren kom även till Spatten och vi fick även se P!nk i Helsingfors. Makalöst bra skit!

06JuniI juni tog Jennifer studenten och det känns som att hela månaden gick i jobbets tecken. Många bröllop. Och spädbarn. Och studenter. Vi firade midsommar som vi brukar, med resten av Karis på Risön Vädret var fantastiskt och jag gjorde en film om det här äventyret. Gråter nästan lite av den här låten fortfarande. Så fint. FINT. Mavve köpte Serendipity och det blev år 2013’s näststörsta överraskning. Jag fortsatte jogga på morgnarna men upplevde seriösa issues med att springa i värme. Gick och tittade på årets sommarteater på Raseborg, Mio min Mio. En av de bättre produktionerna där.

07JuliI juli åkte vi iväg på vår årliga semesterutflykt. I år drog vi till Bohuslän, via Åland. Vi reste med Adoptivsonen och Mini-Me. Fantastisk resa. Ett hederligt Astrid Lindgren-äventyr i ett Sagoland. Båtluff. Gjorde en ny film. På Karis Natten ramlade himlen ner och det snöade i Karis. Hela byn svämmade över och vi firade slutet av juli med att länga snöbollar på varandra. Månadens sista dagar renoverade vi Pityn och nyöppnade sen första dagen i augusti. Jag klippte mig som mitt sexåriga själv, månaden till ära.

08AugustiI augusti fortsatte tränandet men jag började känna en underlig trötthet i kroppen, skyllde på att jag druckit för mycket under semestern och försökte komma igen. Åkte till Tallinn på Robbie Williams, och veckan efter till Amsterdam för att fira Johan som blev trettio tidigare i år. Fotade bröllop och var lycklig över min nya Fjällräven-rock. En timme efter att jag tog bilden nere till höger satt jag hemma med ett plussat graviditetstest. Ett par timmar senare satt jag med en totalt chockad Grek och försökte få rätsida på vad som händer nu. Släppte även en bok, och provexemplaret damp ner i lådan.

09SeptemberI september fick jag igen gå på bröllop, denna gång även som gäst. Fantastisk tillställning. Sen fick jag äntligen riva ut en tand och tyckte synd om mig själv ett bra tag, hade ont i över en vecka. Tröstade med mommos vispgröt. Åkte till Helsingfors och fotade Crossnature med Anna. Började inse att jag var gravid när jag inte ens orkade flåsa med i normaltakt, jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstet på mig. Fotade otroligt sköna uppdrag i skärgården i slutet av månaden. Njöt av jobbet på ett nytt sätt.

10OktoberI oktober outade jag Speedo. Kändes skönt, att första hindret var över. Hösten var underbar. Fantastiskt väder hela tiden och jag var ute konstant. Jag fotade årets sista bröllop i Helsingfors. Bytte Nisse mot Masse och är väldigt lycklig över detta. Vi gick på Hoffmaestro på Korjaamo och jag agerade kusk största delen av månaden. Greken jobbade mycket och jag började trappa ner arbetsbördan lite. Hushållet förföll av ren stress.

11NovemberNovember var väl ganska svintråkig rent bildmässigt rakt igenom. Mörkt och jävligt hela tiden och jag tyckte mest synd om mig själv som bara låg ensam hemma hela tiden. Åkte dock till Stockholm när jag fyllde år. Tittade på Solala och fyndade en Stringhylla. Gick på Jukkis-cup och liknade en afghanhund i håret. Småpyntade hushållet och fick veta att Västis valts till Årets Lokaltidning i hela Finland. Starkt år på jobbet.

12DecemberI december har jag tydligen betett mig som Martha Stewart: bakat och pysslat som nån slags stresshantering. Målat Speedos rum och marknadsfört Serendipity ganska hårt. Haft polarna här på hemlagad pizza och Hobbit. Firat lilla Andreas som blivit trettio, haft kul med tryckluft med Eliel som är sju. Vilat upp mig under ledigheten och avslutar året med en sjuhelvetes hippa för två trettioåriga Andreas imorgon. Men dom eventuella bilderna hitta ni imorgon på Instagram under ninafotograf.

Ett bra år blev det till slut, år 2013. Otroligt att jag lyckades så bra som jag gjorde med min egen hälsoutmaning. Landade på minus femton kilo innan Speedo flyttade in i min kropp. Och har aldrig mått så bra rent fysiskt som jag gjort i år. Psykiskt finns det ännu en hel del att arbeta med och ett led i detta är att inte överbelasta mig själv med jobb. Dom som jag har inbokade nu fram till slutet av februari får bli dom sista innan ungen kommer. Jag har kommit till en sån insikt att jag behöver inte vara så sjukt hurja hela tiden, måste lära mig säga nej. Tänker inte sätta upp några andra mål inför 2014. Vill bara vara en bra mamma, en fantastisk sambo, och framförallt en lycklig person. Hur än vägen för att uppnå det går, så tänker jag inte ta stress över något annat. Den trion måste gå först.

Ha ett fint 2014!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: