Kvällen före.

TrioBrukade älska den här tidpunkten på dagen när jag var liten. Kvällen före julafton då hela huset doftade av skinkan som stod i ugnen och man låg tyst i sin säng och lyssnade på mamma som pynjade med som sista paketen i köket. Orkar inte ens tänka på vilka mängder klappar hon slagit in under åren, med sju barn i huset. Herregud alltså. Måste ha tagit halva december. Och nu sitter man själv här, och paketerar det sista och klockan är nästan natt. Och då har vi inte ens så många gåvor som ska ges, men ändå blir det ett berg i slutändan.

Sedvanlig julmiddag hos Johan blev också avklarad. Skratt och skinka. En bra kombo. Kul med traditioner som inte måste var så himla svåra heller. Man samlar ihop dom närmaste polarna och bjuder på god mat. Fint koncept. Och imorn blir det den RIKTIGA julmiddagen med familjen i Lövkulla. Minus alla barnfamiljer i år. Blir väl illafall sedvanligt Trivial Pursuit och alldeles för mycket mat. Köttbullar alltså… omnom.

Mavve sliter just nu in dom sista timmarna i Pityn för de närmaste dygnen och det är kanske det bästa med hela julen just i år, att han är ledig i fyra dagar sen. Har känt mig som relativt ensamstående ett tag nu. Egentid är ju fint, men blir ju lite tröttsamt i längden ändå, att sitta ensam i huset och titta på film. Den senaste perioden har det i princip varit hej och hejdå. Inte så mycket mera. Så, ska bli fint att kunna umgås med han också i några dagar åtminstone. Om några dagar fyller han dessutom trettio så bäst att fira loss lite.

Imorgon kör vi traditionsenligt med morgonbastu (om nån orkar stiga upp i det här huset), grötlunch med halva släkten hos oss kring klockan tolv, och sen avfärd mot andra släkten på andra sidan stan. Skönt ändå det där, att familjerna bor i samma stad. Skulle gå sönder om jag var tvungen att åka runt överallt under julen. Tycker det är stressigt tillräckligt ändå. Och då tvingas jag inte ens laga maten. Hoho, stackars mamma.

Vad är era jultraditioner? Vad MÅSTE finnas med för att det ska bli rätt?

Har en grej för Tommy Körberg, speciellt kring jul. Sinnessjukt vackert.

 

1 Kommentar

  1. miilo skriver:

    min bästa tradition är att att vi äter julgröt med grannarna kvällen innan julafton, annars inget speciellt. ha en skön jul nina! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: