Braddan.

Brad-brad-pitt-2161304-2000-2000Idag fyller min största tonårskärlek 50 år. Från det att jag var tolv år gammal var Brad Pitt det enda rimliga valet. Kan ju låta lite sjukt, att man som tolvåring gick runt och suktade efter en gammal farbror men alltså den dagen jag såg Legends of the Fall så förändrades allt. Tristan, den otyglade, långhåriga, hästtämjande, odågan som alla älskade, var så totalt uppskissad ur varje kvinnas fantasi om drömmannen att det kunde liksom inte bli annat än damers (och säkerligen herrars) våta dröm av den soppan med Brad i huvudrollen (idag så ser jag ju saken kanske lite annorlunda och inser att hela den här rollfiguren är ett ganska stort pisshuvud, egentligen. Oh well). Jag menar, se följande klipp:

Som en förbannad Harlequin-roman är det. Stråkarna. Landskapet. Cowboyhatten. Och där var man såld. Hade säkert femtio planscher i mitt rum på den här snubben. Väggarna var tapetserade och jag tror det var här min totala svaghet för skägg kom in. I den eviga högstadiekampen Depp vs. Pitt så fanns det ju inte ens chans att man ens tittade på Johnny Depp som mest bara verkade jävligt svår.

Men genom åren har ju Braddan utvecklats till något annat än ett fantastiskt fejs. Några av hans filmer är mina absoluta favoriter genom tiderna. Fight Club, Se7en, och Benjamin Button för att nämna några. Man ska ju inte glömma att snubben dessutom nominerats inte mindre än fyra gånger till en Oscar, tre för skådespelarprestationer och en gång för producerande. Och högst antagligen tar han äntligen hem en i år. Allt snack ligger på storfilmen Twelve Years a Slave som släpps i dagarna. Unnar honom det. Trots, att jag tycker han redan fått allt man kan önska sig här i livet. Men vad fan, toppa det med en Oscar så har han allt sen.

Femtio år liksom. Still good.

2 Kommentarer

  1. Tiina skriver:

    Kan int fatta att man som 30 åring (i övermorgon 31!) ENNu smälter på samma sätt bara av att se hans face och hans SMILE! Såg klippet, borde int ha sett. Nu måst ja typ se hela filmen. Igen. O had tänkt fa tidigt o sova idag. Se siitä sitten. Den Bräddan ja. Mmm 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: