Vecka 24.

Speedo24Såhär 24 veckor in i the making of Speedo så kan jag väl inte vara annat än glad över det allmänna välbefinnandet. Har haft en väldigt skonsam graviditet såhär långt som dessutom valt att sprida ut de få symptom jag faktiskt haft. Hade liksom halsbränna i tre dagar, illamående i en dag, ryggont i en vecka, huvudvärk lite sporadiskt där i ett par veckor, hjärtklappning en period, och risig hy i en månad. Det går nästan lika väntat som klockan dessutom. Varje måndag, då jag går in i en ny vecka dessutom, så kommer nåt nytt, som sen försvinner lika fort. Igår hade jag glädjen att uppleva vad som bästa bäst kan beskrivas som växtvärk från helvetet. Hade så kanonont i mitt högra smalben att jag inte kunde gå normalt på ett par timmar. Läste på att det inte är så underligt, och att man borde dricka mera då det kan bero på vätskebrist. Så, då tar vi tag i det då. Idag är det som bortblåst.

Speedo-barnet beter sig också som om hen hade ett viktigt möte varje kväll vid midnatt. Då börjar sparkinfernot. Det har blivit så regelbundet på bara två veckor att känns det inte så blir jag lite fundersam. Därtill har ungen utvecklat en förkärlek till renodlade attacker mot min urinblåsa vilket ledde till att jag häromdagen var tvungen att uppsöka toaletten fem gånger innan lunch. Otroligt frustrerande hobby. Men annars är ju allt all good in the hood. Humöret pendlar dock väldigt mycket och ibland vill jag bara gråta hela dagen av ren självömkan utan orsak. Behagligt att bo med en sån, kan jag tänka mig.

Sover fortfarande bra, vilket jag är otroligt tacksam över. Ja, minus då att jag inte kan ligga på mage längre, vilket jag alltid annars gör. Så, får väl vara glad att hälften är undan och att jag och ungen mår fint såhär långt.

På helgen börjar Operation: Barnrum och Gästrum. Ska måla, måla, måla. Älskar att pynja. Tog hem lite färgprover igår så vi får se vad det blir av det hela. Inga möbler eller ett enda klädesplagg inhandlat ännu. Jag vet inte, har fortfarande en mental spärr där. Känns helt sjukt att JAG ska köpa bebiskläder. Och nu när man dragit ut på det så länge så måste liksom det där första plagget vara HURJA! Greken har redan valt vad hans första bidrag ska bli. Nå, tur så har min mamma inga såna spärrar. Hon har redan handlat en halv garderob. Gummistövlar till ett spädbarn är ju faktiskt en välvärd investering. Mommon är bra.

PINFärginspiration på Pinterest.

5 Kommentarer

 1. eva skriver:

  Aj aj så ljuvligt att vara gravid. Hade också en mycket skonsam graviditet, inte ens halsbränna.Kände också precis samma som du då det skulle inhandlas kläder, kändes helt surreal. Men det bästa väntar dig ännu. Mycket jobb , det ska man inte sticka under stolen med. Och den värsta chocken då barnet är ute är hur bunden du är och hur tiden är knapp. Men belöningen kommer då barnet är 3-4 månader, alltså att se och höra skratt och leenden är det bästa.

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, har inga illusioner om en lätt spädbarsnperiod. Är uppväxt i ett hushåll med sju barn så nån rosaskimrande sommar ser jag inte framför mig. Men en spännande en ändå. Och otroligt surrealistisk som sagt.

 2. Linda skriver:

  Hej ! Vi har säng och skötbord från Ikea ( vita Hensvik ) som vi gärna säljer 🙂 Om jag förstod rätt att ni e utan ennu ? Hör av dig om ni är intreserade ! H: Linda tel. 040-7000461.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: