Bygga hus.

Blogg1Hade inte tänkt bygga nåt pepparkakshus i år. Har byggt ett varje år i säkert tio års tid men jag tyckte för någon vecka sedan att det skulle bli för omständigt. Brukar bli så totalt galen sisådär en halvtimme in i projekten att Greken brukar gömma sig. Bränner händerna och söndrar saker i ren otålighet. Hade tänkt skona honom från bedrövelsen av mitt otroligt ilskna humör under pågående projekttid. Men så kom då helt plötsligt en ledig helg utan umgänge eller åtaganden så jag tänkte att då kan jag väl lika gärna bygga hus då. Så, klockan sex på kvällen när snubben stack på jobb så började jag, arkitekt Ahtola, med att skissa upp ritningar och designa vad som skulle bli Serendipity, i kakformat. Klockan ett på natten, med en timmes paus för mat där i mitten nångång, så stod huset pyntat och klart. Och mina nerver var även dom intakt! Otroligt! Endast en brännblåsa dessutom, på hela projektet. Och såhär blev det:

Blogg2

Blogg3Ett av mina bättre verk, får jag väl ändå säga. Kommer från en familj där två av bröderna är byggnadsingenjörer, en är snickare, och chefen själv, pappa, är byggmästare. Så man ska inte komma släpandes på nåt vingligt och instabilt komplex direkt. Men nu kan jag nog glatt konstatera: jag slog dom alla. Tack.

3 Kommentarer

  1. Katarina skriver:

    Wow! Otroligt fint! Jag bygger inga pepparkakshus, så är mäkta imponerad!!

  1. Crackhouse. | skriver:

    […] krav på dessa kåkar. Ifjol byggde jag hela jävla Serendipity! Egna ritningar och hela grejen. Blev helt sjukt fint! Och där stod det på paradplats i Pityn tills varenda franska pastill hade petats bort av diverse […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: