Lucia.

LucianFinlands Lucia 2013, Elin Andersson.

Glad Lucia! Rätt dag för barn att leka med ljus i håret, fredagen den trettonde till ära. Jag har varit Lucia en gång i mitt liv, då var jag fem år gammal och stoltserade runt i vardagsrummet med bruten arm och en arg bror som var bitter över uppmärksamheten. Sen dess har jag på sin höjd fått agera tomte. Vackert så, tomtar är inte kattskit.

Årets nationella ljusbärare kommer ju från Ekenäs i år. Jag fotade Elin Andersson för ett tag sedan när det stod klart att hon vunnit omröstningen. Mera genuint lycklig kvinna får man nog leta efter. Och det är ju fint, att man faktiskt VILL ta sig an det här uppdraget. Personligen kan jag inte tänka mig nåt mer skräckinjagande än att ikväll skrida ner för Domkyrkans trappor med meterhöga ljus på knoppen. Men som sagt, jag befordrades aldrig från tomte heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: