Att klä en bula.

TippaKöpte även en vardagsklänning. Såg skön ut. Och jag behöver komma ur mina jeans ett tag. Foto från Asos.com

Köpte en nyårsklänning från Asos idag. Alltid en risktagning. Inte att den kommer fram i tid, för den skall tydligen redan vara här den 19 december. Men risken är ju stor att den jäkeln inte går på. Har tidigare köpt från Asos och fått helt underliga plagg som inte ens lite gått över boobsen. Nå, får se. Jobbigt att klä upp sig när man är helt åt helskotta oproportionelig. Jag menar, har varit tjock de senaste femton åren och fick endast uppleva några månader i någorlunda normalstorlek innan den bullen började jäsa så att klä upp sig har liksom inte varit nån höjdpunkt ändå. Chocken över magen är liksom obefintlig. Eller ja, på kvällarna när magen är stenhård och rör sig, då är det ju förstås lite annorlunda, eller när jag ska krama Greken och han utbrister ”tänk, snart kan vi inte kramas såhär, magen är i vägen!” Ja, då känner man liksom förändringen. Men kläderna går ju åtminstone på ännu.

Ja, förutom bh:n. Hur svårt ska det vara att hitta en bh i den här regionen då? Som inte har spets och fransar och stoppning och fan. Vill bara ha en plain sak, med bygel, i skönt material, utan någon fyllning alls (har så det räcker), i svart och vitt. Impossible! Just nu önskar jag verkligen att Maria bodde i Finland som ändå jobbar med underkläder och bröst, så att man fick lite experthjälp. Ett proffs som måttar ut en och fixar rätt underkläder. Hon berättade en gång att nittio procent av alla personer hon hjälper för första gången har helt fel storlek på sina underkläder, alldeles för små oftast. Vissa börjar gråta när de för första gången i sitt liv får på sig en bh som faktiskt passar. Helt sjukt ju. Lindex, som jag annars gärna handlar i, har dessutom så begränsat utbud. Inte ens deras amningsbh går på, och då menar jag före jag ens blev gravid! Ni med små boobisar ska var sjukt glada över det. Bh:n är ett jäkla gissel. Och att gå utan är helt uteslutet för mig.

Så, försökte spana runt på nätet lite efter nån butik som kan tänkas sälja underkläder och leverera till Finland. Jag kom så långt att jag gjorde misstaget att googla ordet BOOB och ramlade över sisådär en miljard porrsidor. Var helt bombsäker på att det fanns ett sånt märke men gav upp sen när det bara hoppade upp naket. Tjurigt dessutom att handla underkläder på nätet, tycker storlekarna kastar så fruktansvärt.

14 Kommentarer

 1. ingelarudhberg skriver:

  http://shop.boobdesign.com/

  http://mamalicious.se/?forcecountry=SE

  Det där med kläder till gravidkropp är svårt, bra med omlottkläder så kanske det finns lite utrymme när man växer.

 2. Linda skriver:

  Jag känner igen BH-frustratione, även om jag inte är/har viart gravid men har levt med stora bröst ett tag om man säger så. Denna http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/triumph-shape-sensation-minimizer–rintaliivit-9084047 rekommenderas varmt. Skön, ingen extra stoppning, ganska plain och finns i svart och vitt, passar under allt. Har flera stycken! Får gärna vara tajt när man köper den för den blir lösare. Finns i de flesta ”varuhus” så som prisma, cittari osv och på nätet på många ställen.

 3. Cecilia skriver:

  I Ekenäs så har Casa di Mari de bästa bh:n, rätt så mycket dyrare än t.ex. Lindex men super passform och kvalitet. Dessutom från typ A-G kupa i alla fall, de som inte finns i lager går att beställa också.

 4. ika-lotta skriver:

  http://www.bebes.fi
  å deras butik finns i Kampen om du sku råka vara i hufvudstaden å vill prova…

 5. malin skriver:

  ja jag vet :/ jag kunde inte köpa de billiga amningsbå bh från h&m och lindex. men köpte märket Anita i f cupa, ca 80€ och jäkligt sköna. Svarta och vita, och lite stoppning i så det inte är helt mommo bh.

 6. jenny skriver:

  http://change.com/fi/lingerie/rintaliivit/imetys-liivit.html

  Ha int beställt från webben, men di har oxå butiker var som här i stan, kampen bl.a.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: