Om katten Rambo och häxprocessen.

Ni som bor i regionen kan inte ha undgått nyheten om den såkallade Lådakatten Rambo. Alltså, en katt hittades i en igentejpad pafflåda i skogen i Hangö. Tydligen hade den legat där i ett okänt antal dagar, utan mat och vatten, och någon hade sett det som ett lämpligt sätt att göra sig av med sitt husdjur sen tio år tillbaka. Jag kan inte ens beskriva hur sjukt jag tycker detta är. All form av djurplågeri är fullständigt förkastligt och ska dömas hårt. Men det som händer på nätet, i efterdyningarna av allt detta, är närapå lika sjukt.

Hittedjurshemmet, som tagit sig an den nästintill apatiska katten, gick igår ut med ett meddelande där man ber folk lugna ner sina kommentarer kring den förmodade förövaren. Namn på personen i fråga har lagts ut i kommentarsfältet på Facebook, uppmaningar om att ta kontakt med personens nya arbetsplats där man ber dem sparka personen har gjorts, regelrätta uthängningar och angrepp. Snart ser vi väl konkreta dödshot också. Det är bara högafflarna och skampålen som saknas för att göra den här häxprocessen komplett. Kan inte för mitt liv förstå hur vi på något sätt blir bättre av att veta VEM den person är, var den bor, och hur vederbörandes familjesituation ser ut. Är helt FÖR ett offentligt och öppet samhälle men jag är också väldigt mycket för ett samhälle där vi faktiskt inte själva går ut och bränner ner folks hus eller hotar familjemedlemmar innan vi har en dom eller ens en säkerhet angående vem denna person är. Och även om vi ”VET” vem typen är, så inte fan går vi väl dit och stryper typen på infall ändå? Blir helt jäkla mörkrädd av hur hätska folk är utan något annat än en Facebook-tråd i ryggen. Har vi inte hört lite för många historier redan om hur det går när folk tar lagen i egna händer? När folk hängs ut som pedofiler utan grund? När en människas hela liv går i spillror och okända människor på internet gör ens liv outhärdligt?

Jo, djurplågare är just där på samma nivå som pedofiler och kvinnomisshandlare, men man måste väl ändå ta en sekund och fundera hur lätt det är att förstöra en människas liv innan hen ens är dömd? Eftertanke.

1 Kommentar

  1. Sandra skriver:

    WORD. Vad har man själv för värderingar egentligen om man tycker att personen i fråga ska misshandlas och ges samma behandling tillbaka? Får verkligen obehag för folks, av våld genomsyrade, hämndlustar. Vidrigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: