Bygga om.

JylFoto: Pinterest

Har fått något fel. Jag går omkring och tänker på julpynt. Helt sjukt. Ännu sjukare är att Mavve faktiskt frågade igår om jag har tänkt julpynta hemma i år. Det hade jag ju inte tänkt. Främst för att vi har EN ljusstake med EN fungerande lampa, och sen så är det inte så kul när ingen av oss orkar plocka bort den där i maj. Men nu har jag ändå fått nån såndär underlig idé om att jag ska pynta lite grann ändå. Men absolut inte före helgen, nån måtta får det vara på det hela. Före lillajul ska nog varenda tomte vara väldigt långt borta ur synhåll.

Men hittade så fina enkla ideér på Pinterest. Man måste liksom inte släpa in en monstergran, man kan göra det mysigt ändå med en liten kvist eller två. Därtill så bestämde jag och Greken att vi skiter i angstiga julklappar i år. Eller nej, vi kom överens om att vi köper EN grej till varandra för max tjugo euro. Vadsomhelst, som inte är ätbart, och ligger under temat RESA. Blir bra. Vi bestämde att vi lägger dom där julklappspengarna på nästa års stora gulej istället. Vad det blir kan vi återkomma till. Skönt att slippa den stressen iallafall. Blir jobbigt när man sen tre dagar senare ska lyckas producera en storslagen 30-års present som på nåt sätt ska toppa en hyperduperhuippu julkpapp. Ännu mera passande är att vi inom familjen alltid drar lott om vem man ska köpa julkpapp åt. Mycket skönt, så kan man fokusera på en person och slipper all hysteri. Vore dessutom ohållbart. Vi är sju syskon plus mamma och pappa och en hel drös av pojkvänner och fruar. Blir kaos. Och otroligt dyrt.

Mitt sällskap på hemmaplan är sjuk för fjärde dagen i rad så jag upplever ett visst mått av depression i vårt hushåll utöver alla dessa jultankar. Netflix och hämtmat beskriver ganska bra de senaste dygnen. Jag själv har allt jobb under kontroll för tillfället så idag tänker jag faktiskt börja måla möbler. Bäst att slå till när inspirationen lite finns där. Skulle nu bara hemskt gärna få tag i de två nedanstående sakerna. En stor glasbutelj, och handtag som på bilden. Till byrålådor. Nån som sett?

But

11 Kommentarer

 1. Anna skriver:

  I Billnäs har de massvis med lite antikare prylar så där kanske du hittar 🙂

 2. Lotta skriver:

  Nu är jag inte helt hundra, men tycker jag sett typ såna handtag på byggnadsapoteket. Har du varit där o kolla? Dom har många fina beslag där, brukar alltid fara dit efter.

 3. ika skriver:

  och skriv in ”iso lasipullo” på tori.fi så hittar du några olika. Tyvärr inte bakom knuten men vihti och riihimäki?

 4. Wanna skriver:

  Jag har köpt liknande från Byggnadsapoteket, de var inte så dyra, typ 2-3€ styck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: