Tjocktgrått.

900pxFolk är så väldans negativa till november. Speciellt när det ser ut som Tjernobyl där ute. Allting är totalt dött, och grått. Med inslag av brunt. Men jag orkar inte gråta över det här. Så färskt är ändå minnet av snöskottandet och lipandet över förfrusna fingrar. Jag menar, titta på ovanstående bilder! Förfärligt! Och detta är inte ens ett år sen. detta var i mars. Tanken på ett liknande inferno i vinter gör mig nästan lite illamående. Låt det regna bara. Snön kommer nog sen ändå.

Tog just ett porträtt på mig själv och resten av redaktionen. Med vidvinkel. Jag stod längst ut. Inser nu att jag seriöst ser ut som om jag ätit en bulle för många. Ser inte ut som en söt liten gravidbula. Ser bara tjockt ut. Vet inte riktigt hur det gick till. Tyckte inte att jag blivit så sjukt rund men nu såg jag att så nog inte var fallet. Känns som att jag på två veckor gått upp två badbollar runt magen. Har inte ätit för två men definitivt inte undvikit det där unnandet heller. Ska lägga av med det nu, och återinföra rutinerna från i våras, minus joggandet. Har ju mått så oförskämt bra hittills att jag inte ens reflekterat över att det växer en alien under napan. Men tål ju kanske att fortsätta röra sig och inte äta som en hippo bara för att det är acceptabelt att svälla i några månader framöver.

Vill INTE börja nyåret på ruta ett, med samma look som jag sportade med för ett år sedan. Efter diskussion med andra om hur mycket dom gick upp under respektive graviditeter så tycks nog väldigt många gå upp en hel del. Har fått siffror från allt mellan sju och trettio kilo. I Sverige har jag förstått att dom inte ens väger en när man går på kontroller. Kunde ju vara behagligt om vi införde samma. Å andra sidan så är det väl bra att någon håller koll, eftersom man tydligen själv helt tappar verklighetsuppfattning.

Hur gick det för er? Vad visade vågen på dagen F (som i Förlossning)?

16 Kommentarer

 1. Michaela skriver:

  Med första gick jag upp 19kg, inget att rekommendera! Slutade på 93kg tror jag.. men då åt jag precis allt, onyttig som nyttig.
  Med andra ville jag absolut inte gå upp lika mycket. Slutade helt med godis och läsk vilket resulterade i att jag bara gick upp det man ”ska”, 10kg.

 2. eva skriver:

  Vägden 60 kilo (168 cm lång) före graviditeten, gick upp 18 kg! Tappade dock 10 kg de första dagarna. Så trösta dig med att kilona försvinner nog ganska snabbt igen

 3. cyyggee skriver:

  Jag vet inte vad min slutvikt kommer att vara, har drygt 4 veckor kvar till beräknat datum, men för tillfället väger jag ca 7kg mindre än då jag var första gången till rådgivningen i april. Varken rådgivnings”tanten” eller läkare har haft något annat än positivt att säga om min vikt, men så hade, och har fortfarande, en del att ta av. Har för tillfället 13-14kg kvar till normalvikt (enligt BMI), men räknar med att få lite ”gratis” av det, eftersom bebben redan borde väga ca 2,5kg + allt annat graviditetsrelaterat man släpar på.
  Tyvärr har min självdisciplin börjat släppa lite i kanterna den senaste tiden, men försöker verkligen ta mig i kragen de här sista veckorna och motivera mig med att jag sedan får äta vad jag vill när jag vill en tid efter förlossningen före jag aktivt tar tag i vikten igen. Men det blir intressant att se vad min slutvikt blir som gravid och vad jag väger efter förlossningen 🙂

 4. Nora skriver:

  Min startvikt var 62 och dagen F vägde jag ca 80 kilo med två stora gossar i magen. En vecka enda tills ett halvår efteråt visade vågen 68, sen var jag tillbaka på 62.

 5. malin skriver:

  Jag gick upp 14 kg, trots jag spydde helatiden. Massa vätska fick jag, men 2 veckor efter förlossningen hade jag mistat 9 av dem, kissade helatiden. Här vägde jag mig helt i början och sen i vecka 35, så de är inte så hysteriska för vikten.

 6. Jenny skriver:

  Gick upp ungefär 30 kg o hela 2 kg blev kvar på sjukhuset, muntert liksom! Men nu 1 1/2 år senare ha de fari bort rätt så av sig själv utan någo extra motion eller dieter. Kroppen har ju ändrats dock! :/ men sku man orka göra någo åt saken sku de säkert gått fortare att gå ner o sånt.

 7. Sabbi skriver:

  Har startat på ett BMI på 25 vid inskrivning, så småtjock. Med Ettan 8 kg på 36 veckor och ytterligare 8 kg de två följande veckorna pga. förgiftning. Hen föddes på en lördag, på tisdagens sjukhusvägning vägde jag samma som vid inskrivningen på rådgivningen. Tyvärr pga. tidigare nämnda men jag tycker det är så otroligt. Med Tvåan 1,5 år senare blev det kanske 9 kilo som till en del stannade kvar. Gick relativt lite upp som gravid men mådde småilla åtminstone hela första trimestern och hade inte det vanliga sötsuget och småätandet för mig under graviditeterna.

 8. Mikaela skriver:

  15 med första och 16 med andra.

 9. Wanna skriver:

  Gick upp 30 kg och vägde 92 vid förlossning. Ammade mig ner till 79 kg men sen satte resten som sten! Endast strikt diet och mycke motion har fått kilona att röra på sig! Barnet är nu 5 och jag har fortfarande 5 kg kvar innan jag är nere i startvikten!

 10. ingelarudhberg skriver:

  Jag gick upp 12-13kg på nästan 38veckor,lillan kom 2veckor tidigt. Tappade allt på sjukhus o det närmaste veckorna efter F,tyvärr,hade gärna haft kvar nåt kilo. Mig vägde man nog varje gång på rådgivningen o jag bor i Sverige

 11. Malin Lindholm skriver:

  I vecka 41+4 hade jag gått upp 12 kg. Tror inte siffrorna har nån betydelse. Man känner sig som en valross i det läget man är i. Otymplig och svullen 🙂

 12. Ika skriver:

  Jag gick upp 16kg. Vid efterkontrollen, alltså 6 veckor efter F, var jag 2 kg ifrån min startvikt och nu 10 mån efter F -3kg från min startvikt. Jag tror att jag blev av med kilona snabbt pga. ammande och så gjorde jag flitigt promenader med vagnen. Motionerade förstås väldigt flitigt före och under graviditeten. Har först nu börjat motionera mera efter F eftersom jag även slutat ammat och vill inte att vikten skall börja öka.

 13. Pia skriver:

  Vid första förlossningen (enda gången jag vägts) stannade mätaren på 66.6 – bådade ju verkligen gott inför den stundande förlossningen 😉
  Tror att jag har gått upp 10-15 kg med varje barn (har 3)

 14. Anna skriver:

  Gick upp 11 kg, vägde 66 kg just före förlossningen, efter två månader hade 10 kg försvunnit. Därtill började vikten sakta men säkert krypa ytterligare neråt då jag ammade (han åt bokstavligen upp mig! 🙂 ) Nu efter att jag slutat amma är vikten normal igen. Får alltid höra att jag hör till de ”lyckliga” som gått ner allt extra och lite till på ett par månader, men kommer nog aldrig att glömma hur helvetes hungrig jag var hela tiden, och då åt jag konstant och som en häst! Inte alltid roligt det heller..

 15. Här kommer en hemsk sanning: Jag gick upp mycket, jag minns inte ens hur mycket men kanske 15-17kg? Men det försvann sedan efter förlossningen och med ammandet nästan av sig själv. Det som var mycket ”farligare” var att jag under amningen kunde äta vad som helst för det bara försvann – men när jag slutade amma fortsatte jag att äta på samma sätt och det försvann INTE. Så ät vad du vill som gravid men passopp sen senare…

 16. Naapuri skriver:

  Jag gick upp ca 20kg (kanske lite mera) och nu när killen är 7 månader har jag ca 3 kg kvar. Men kroppen har ju nog ändrat form lite. Magen är och kommer säkert att förbli lite större än den varit. Om jag inte sen börjar hård-träna vid något skede 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: