Skålen i mjölken.

Har aldrig varit den som spottat i glaset när det kommer till diverse kalas och andra festligheter. Heller aldrig varit den som frivilligt kuskat runt på berusade människor. Oftast har jag varit den berusade som sjunger karaoke i baksätet. Omställningen har därför varit ganska omfattande när det gäller att hitta nån slags ny roll i det stora sociala sammanhanget. Vara den där som sitter där och pimplar Cokis och fascinerat tittar på dom andra som blir mer och mer högljudda och sluddriga. Ibland en ytterst roande process, ibland inte så jävla underhållande då man får ett kossucola i knäet utan förvarning. Däremot ytterst roande då man blir uppraggad av totalt random man som med allt våld skulle ha mig medsläpad till dennes bord. Vet inte om förvåningen var större hos honom eller jag när jag pekade på magen och ropade över någon otroligt irriterande Dr Bombay-musik (ja, si ni Karis nattliv) BABY! för första gången i mitt liv, och därefter peka på ringfingret och hojta MAN! Hela mitt liv har jag ju gått omkring och hållit in magen och haft ångest över att någon ska gå runt och tro att fettbulan defacto är en kid. Men nu när det faktiskt finns ett barn där inne, en ganska synlig en dessutom, så blir man uppraggad. Det var ett förvirringens ögonblick. Och när min del hos charmören var avklarad, så vände han sonika på klacken och frågade kvinnan som satt mittemot om hon var intresserad istället. Det var hon tyvärr inte. Gift som hon är. Men snubbar, följ mitt råd: Om en kvinna inte är intresserad av er, så kan jag nästan sätta min kamerakollektion i pant på att hennes polare en halvmeter därifrån inte känner sig så jävla speciell sen då man utnämner henne till nästa villiga objekt.

Men ja, det är ju lite tråkigt måste jag erkänna att inte vara lika på sniskan som alla andra. Det kräver sin tid. Det må lite låta lite tonårsaktigt att säga så, men faktum är ju det att det att det är ganska tråkigt. Att dricka mjölk från vinglaset har ju också sin charm men man tappar också toleransen för allt som heter fulla människor och äckliga lokaler när man själv är spiknykter. Däremot så är jag ju faktiskt extremt osugen att dricka nån form av sprit överhuvudtaget. Har inte ens smakat en slurk rödvin sen jag plussade i typ tredje veckan. Och jag kan få rejäl ångest när jag ser folk som är så fulla att de ramlar över borden att jag tänker att jag aldrig ska dricka mera, bara för att inte utsätta mig själv för dylik förnedring. Det är mest det sjuka sociala sammanhanget jag saknar. Skålen liksom. SKÅL! NU KÖR VI! Men det tar sig. Otroligt nog att jag ens hänger med och agerar taxi tills två på natten, trodde helt ärligt att jag skulle ligga hemma och titta på brittiskt kostymdrama i nio månader.

Men ja, måndag är det här också, med eller utan en krapula i bakfickan. Tungt, med andra ord. Idag ska jag redigera bröllopsbilder i ett enda Photoshop-inferno. Har några tusen att titta på. Goder måndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: