Juligt.

Upptäckte förra veckan till min stora fasa, att folk i den här byn redan börjat JULPYNTA! Kan ni förstå! Ljusstakar och slädar och tomtar. I början av oktober! Alltså apuva. Får lite aversioner mot sånt beteende. Seriöst. När julen väl dyker upp så vill man ju döda alla helvetes jinglebellsare som levt intvinnande i julpapper sen löven ännu stod brandgula i träden. Kan man inte hålla ut till första advent ens? Skyller allt på IKEA, som redan nu kör med en hel förbannad avdelning med plastjulgranar och snören.

När börjar ni pynta? Eller är ni lika agnostiska som vi är i vårt hem. Vi hade gran en gång, jag och Greken. Han stod ovattnad fram till mitten på januari. När han skulle flyga ut så bestämde sig varenda ett barr på den där Backgrändsgranen att stanna kvar hos oss. Sen dess har vi varit måttliga med pyntet. Dyker upp typ en halv vecka innan jul, och ner direkt efter. Och då snackar vi EN ljusstake. Om inte alla lampor slocknat nu i den också. Så, hos familjen Grinch.

4 Kommentarer

 1. Renja skriver:

  Eftersom vi firar julafton el. juldagen alltid hos min moster som verkligen har det hardcore julpyntat (bl.a. 300 tomtar i olika storlekar) så brukar jag vara ganska sparsam med pyntandet hemma. Men nu när K blir 3 i år känner jag mig tvungen att även bli lite juligare hemma, men pyntet kommer upp 1 advent och åker ner i sitt ide igen senast på trettondagen!

 2. elin skriver:

  Haha vi har EN ljusstake och så en pytteliten plastgran. Tjats it. Mer behövs int.. Eller jo, inte att glömma vårt årliga, professionella pepparkakshus! Men jag begriper inte hur folk orkar hänga skit i knutarna..

  • NinaFotograf skriver:

   Gjorde också ett ytterst ambitiöst pepparkakshus hus årligen tidigare. Men nu orkar jag inte ens det mera. Slutade alltid med att jag stod och lipade i ren frustration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: