Adoptera.

Varje år när vi närmar oss födelsedagsmånaden november och julklappsmånaden december, så frågar Greken vad jag önskar mig. Och varje gång svarar jag: en hund. Jag får aldrig en hund. Han tycker det vore hemskt att ha ett djur i huset. Han tycker det räcker med dom djuren som familjen har, som vi träffar rätt så frekvent. Han tycker det är skönt att inte behöva pracka djuret på någon när vi reser bort över helgen eller strittar över Atlanten några veckor. Han uppskattar bristen på hundkiss i soffan och det faktum att han inte måste gå ut och gå med besten i arla morgonstund i minus 25 grader. Jag förstår alla dessa argument. Jag vill ändå ha en hund. Gjorde misstaget att gå in på Pelastetaan Koirat r.y. som är en organisation som räddar hundar (och katter för den delen men dom är jag ointresserad av) genom att ta dom till Finland från diverse Balkan-länder. Ja, alltså dom tas inte hit förrän nån adopterar dom. Detta kostar typ 420 euro. Transporten och medicinering och vaccinering av en sånhär hund alltså. Är inte alls insatt i den här organisationen och egentligen skulle jag ju helst adoptera en hund som redan finns på finsk mark, gärna en som man kan träffa innan och kolla om man alls synkar.

Men jag är ju så dum att jag går in och kollar på dom här stackarna ändå och blir ju omedelbart handlöst förälskad i hälften av dom. Och gör storslagna planer om hur detta blir en ypperlig julklapp till en sambo som naturligtvis kommer att älska det här djuret direkt. Tills jag kommer ihåg vem jag bor med och det faktum att det är totalt nuts att släpa hit en totalt random hund från Rumänien. Känns ju dumt att bli singel lagom till jul dessutom. Men seriöst, hur fina är dom här hundarna. Den första hunden där uppe till vänster är så nära min idealhund som man kan få. Ser helt fantastiskt fin och snäll ut, och bara 45 centimeter hög. Achy breaky heart.

PelaAlla bilder ägs av Pelastetaan Koirat r.y.

6 Kommentarer

  1. Mixi skriver:

    Jag gar ocksa varje vecka in pa yaps.org.au (dar vi tog Chilli fran) for att kolla, och varje gang vill jag ga och radda flera stycken 😦

  2. janica skriver:

    Det finns ju en i snappertuna som för tillfället har en hel del som skulle behöva hem. Vi var just idag o tittade på en. Valpar finns d oxå..

  3. Renja skriver:

    Alltså, du får inte länka sådana här sidor….var just in o kikade och nu vill jag rädda en katt! Tork skulle bli så fin kompis till Nisse 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: