Tandläkaren och sömnen.

2900En sån dag.

Idag regnar det. Så fint. Perfekt scenografi till mitt stundande tandläkarbesök. Ja, jag väntade ut dessa nio dagar sen till slut. Köpte ett medel på apoteket som gjorde att svullnaden försvann direkt så jag tänkte att jag försöker hålla ut nu bara. Och se där, nu är dagen här. Och nu har smärtan flyttat sig till en annan tand så högst antagligen har jag en mun full av hål. Hurra! Tandläkaren får bedöva skiten ur mig idag. Våga vägra smärta. Fatta att man gick igenom hela sin barndom med obehagliga snusktandläkare som varken använde handskar på sina tobaksdränkta händer eller bedövning innan de körde borren rakt ner i avgrunden, och där låg man, och led. Knogarna vita av ett krampaktigt grepp om stolen och pannan genomsvettig av ångest. Glädjen var stor när jag upptäckte en tandläkare som sa de magiska orden: ”Vill du ha bedövning innan vi borrar?” Say what? Får man sånt? Jamen, självklart! Droga ner mig då, för fasiken! Så, nu känns ju inte tandläkaren lika hemsk längre. Det enda dom kan lägga av med är att smalltalka medan de rotar runt i käften. Har ju kanske inte sådär jättestor möjlighet att berätta om min arbetsdag när jag ligger där med deras händer och ett kilo vadd i munnen.

Den här veckan är bara inne på onsdag och redan är den helt störd. Fick ett mejl av en kvinna som pratade om en stundande fotografering, att jag gett offerten 600kr (as in svensk valuta) och att vi träffats i somras. Blev helt seriös orolig att jag fått en stroke för jag hade absolut ingen aning om vad hon snackade om. Trodde att jag tappat greppet totalt. Men så visade sig att det nog var hon som var ute och cyklade lite eftersom hon blandat ihop mig med en fotograf i Ockelbo, av alla ställen. Ni vet, prins Daniels hemkommun. Lättnaden på den här sidan av potten var stor.

Igår så skulle jag vila lite efter jobbet. Nå, jag lade huvudet på dynan före klockan sex, och jag vaknade närmare TIO! Alltså, helt sjukt. Men det sjuka är kanske ändå att jag steg upp, drack lite juice, läste lite i min Gardell-bok och somnade om lagom före midnatt och sov drömlöst tills klockan sju imorse. Tackar min far för den här förmågan. Insomnia är ett okänt begrepp om man heter Ahtola. Tvärtom, så är vi alla på nåt sätt deltidsnarkoleptiker. Men gårdagens konstiga var ändå inte sovandet utan det faktum att när jag vaknade så hade jag inte bara ett utan TVÅ missade samtal från ett schweiziskt (hur fan stavar man det där?) telefonnummer. Nån som känner att den vill mig nåt kan ju återkomma. Sov igenom telefoninfernot nämligen.

Idag kan ni lyssna på den här sången och njuta. Åtminstone så vet jag att Jonas uppskattar den. Vi brukar skrika ut den ikapp på ett väldigt poetiskt sätt i varierande stadium av salongsberusning.

 

 

2 Kommentarer

  1. Jonas skriver:

    Alltså bedövning e så bäst. Int ens rotfyllning med alla sprutor o dendä långa filen dom kör ner i tandkanalerna va så paha när tanden va så härligt bedövad. Och ja, strövtåg i hembygden e världens skönaste visa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: