Nej, tack.

Skärmavbild 2013-09-13 kl. 15.22.38Perfekta bananer. Inte ens lite bruna. Funkar.

En fråga: Vad är det asigaste ni vet i matväg?

Jag frågar för att jag fick en liten insikt igår då jag satt och hällde i mig ett glas apelsinjuice. Med klimpar i. Ni vet, där dom lämnat fruktköttet kvar liksom? För ett antal år sedan hade jag kräkts av bara tanken att svälja nåt så vedervärdigt som den häxbrygden. Och helt plötsligt en dag, så var det typ det godaste jag visste. Mmm, juice… med tugg.

Samma upptäckt har jag gjort när det gäller banan. Åt inte en endast banan mellan att jag var 5 och 25 tror jag. Inte ens i tårtor kunde man förklä den vidriga frukten. Men en dag hade det gått om. Och ost ska vi inte snacka om, för jag åt alltså inte ost förrän tills ett par år sedan. Inte ris heller, märkligt nog.

Men idag tackar jag ytterst sällan nej till en endaste en sak i hela skafferiet (syns kanske på kroppsformen). Och jag smakar alltid på allting som erbjuds om jag inte provat tidigare. Tycker det mest ohyfsade som finns är vuxna människor som grimaserar och skriker ut ”TYCKER INTE OOOOOOM!” om nåt som de aldrig ens smakat på. Överlag så ska man väl inte skrika ut sin illvilja över bjudbordet utan helt enkelt säga nej tack utan större utläggningar om de gånger man spytt ut eventuell spenatsoppa över bordet när man var sju år gammal. Men fortfarande finns det saker som jag inte med bästa tvång ens kan äta. I valfri hatordning:

 • Kaffe
 • Glass med romrussin-smak (Ok, ni som äter detta måste ha nån brist i smaklökarna. Jag menar, det finns choklad… och ni väljer… russin?!)
 • Leverlåda
 • Russin i maten
 • Tequila
 • Aladåb, eller Skakdarr som det kallas i vår familj.
 • Grape

 Så, vilken är eran absoluta hatmat? Bring it.

13 Kommentarer

 1. Tove skriver:

  Alltså, jag skriver i det stora hela under din lista. Aladåb är jag ganska neutral till och grape är väl ok, men överlag är ju russin äckliga utom torra direkt ur asken. Sen gillar jag inte heller fiskpinnar eller janssons frestelse fast jag egentligen älskar fisk. Eller kanske just för att jag älskar bra fisk…? (När jag var liten hatade jag också sånt som hade klimpar i, t.ex. de flesta joghurtar. Jag åt väl egentligen bara valios bananjoghurt som är ungerfär lika slät och klimpfri som ett glas mjölk.

 2. miilo skriver:

  Har också en lite liknande lista dom du, gillar absolut inte russin i mat (speciellt bakverk UJ UJ UJ), leverlåda eller aladåb (kattmat i vår familj enligt vissa) men även ärtsoppa och fiskpinnar, hör till grejerna jag undviker att stoppa i min mun.

  grejer jag tidigare inte gillat alls, men nu äter med nöje är bland annat: tomat, avocado, te, kaffe (i den grad att jag tar om det bjuds/dricker om jag är jättetrött, det tar åtminstone inte emot att dricka längre), öl, rödvin, oliver, fisk i de flesta former.

 3. Mixi skriver:

  Haller sa med, jag kan int tala vuxna som e kinkiga, herregud tror du att du kommer at do for att du smakar pa en bit tomat liksom! Vi har nagra kaverin har (vuxna man) som e sa grymt kinkiga att jag bara vill hacka pa dom lite!
  Jag ALSKAR mat och den finns valdigt lite som jag int tycker om, ibland nar man reser sa stoter man ju pa grejer som int e helt delikata men det mesta gar ner. For mig har aldern gjort detta tror jag, for var ratt sa kinkig som barn (pa lekis fick jag special mat da det serverades artsoppa tex)
  Nar jag far barn ska dom tammikukku smaka pa allt! Kramisar (ska vi ta o forsoka pa lite facetime snart?)

 4. Mixi skriver:

  Glomde ju saga vad jag inte ater: Flask, Ostron och Lever

 5. Malin skriver:

  Hatar lever, lukten av tillredd lever gör mig spyfärdig ( äter dock leverkorv med god aptit ). Konserverade champinjoner, gravad lax och surmjölk 🙂

 6. Tanja skriver:

  Kapris och selleri=inte gott!

 7. Jennie skriver:

  Lutfisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: