Leve havet.

SmirglareJag är ju en skärgårdsromantiker av rang. Skulle vilken sekund som helst flytta ut permanent på någon kobbe och sitta där och mysa i stormar och oväder. Älskar havet. Oberoende av årstid. Men aldrig så mycket som jag älskar det på hösten. Imorse var glädjen stor då mitt uppdrag gick ut på att åka ut till en ö i arla morgonstund. Havet var spegelblankt och dimman låg tung över hela fjärden. Solen höll på att gå upp och allting var så stilla så stilla. Väl på plats bjöds vi på den godaste smörgåsen jag har ätit i hela mitt liv. Maltlimpa med egenfångad fisk på. Jag vet inte, men just där och då kändes nog allting så förbannat gött. Och bättre blev fiilisen när jag fick beskedet att ikväll får jag åka ut till vår gen ö. Är Serendi-änka ikväll igen så lika bra kan jag sitta ute vid havet i en bastu, än sitta hemma i en snuskig soffa framför valfri realityserie. Elämä.

Imorgon ska jag fota höstens nästsista bröllop och på kvällen är det dags för kräftskiva på Spatten. Vi är lite minimerad trupp då halva syskonskaran emigrerat helt plötsligt (Jonas i Stockholm, Sandra i London, och Jennifer torde väl befinna sig i Berlin för tillfället). Nå, vi har hyrt in en extra Grek och en halvsvenne så månne vi inte lyckas ha det mysigt bortfallet till trots.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: