Lyssna.

20130904-095150.jpgSom tidigare konstaterat så finns ju inget annat bot mot melankoliskt sinne än motion. Så igår klämde jag in mig i tajtsen, snörade dojorna, knäppte på P3-Dokumentär och stack iväg på en solorunda i 75 minuter. Det är nanna för själen det. Det doftar så härligt överallt just nu dessutom. Skorstensrök och syrliga äppel. Älskar hösten. Det ligger gula löv lite överallt och man får dra på sig vindjackan igen. Jag är i grund och botten inte så mycket sommar. Visst är det skönt att simma utomhus och så men alltså jag älskar höstljus och skymning. Frisk luft. Stormar och regn.

På tal om saker man lyssnar på när man rör sig utomhus, nån som har nåt tips på storslagna radiodokumentärer? Jag är så oliiiiidligt trött på alla podcasts där folk sitter och tjattrar och skriker i en timme. Så inget sånt. Hör på folks babbel till lust och leda på jobbet varje dag ändå. Har tröttnat på dom alla. Det enda jag står ut med är alla dokumentärer från Sveriges Radio (har tyvärr hört dom alla ett par gånger om nu) eller This American Life. Så, det är den stilen jag är ute efter. Engelska, svenska, eller finska. Intressant skit, så att säga. Tips?

5 Kommentarer

 1. annamarkelin skriver:

  Kanske du skulle gilla Jillian Michaels? Podcast om träning å sånt, har inte själv lyssnat men vet att många gillar. Men det kan ju hända att hon tjattrar, hon är ju amerikan … hm. Annars hoppas jag att du lyssnat på Sveriges Radios sommarpratare. Det är ett måste.

  • NinaFotograf skriver:

   Har lyssnat på henne också, hela förra vintern faktiskt. Men hon blev också olidlig i längden. Så jävla skrikig och besserwisser om ALLT! Hade sina stunder, men blev mest bara trött sen. Därtill så uppdaterade hon väldigt sällan.

 2. sandraochsalt skriver:

  Värvet är ju super. Alla snackar lugnt och avslappnat – podcastavsnitten är perfekta för en rofylld lenkki. Blå hästen är Värvet-skaparen Kristoffer Triumfs fru+föräldrar som går igenom Europas historia, land för land. Intressant och inte alls skrikigt det heller. Förstås fruktansvärt allmänbildande också 🙂

  • NinaFotograf skriver:

   Ah, Värvet! Det är kova! Lyssnade på Kristian Gidlunds intervju för ett tag sedan. Men då på nätet direkt. Kan man alltså ta ner dom till telefonen också? Gut gut.

   • sandraochsalt skriver:

    Jaa, absolut! Från iTunes borde man kunna ladda ner dem hur lätt som helst. Eftersom jag har en Android använder jag appen BeyondPod och det funkar också hur bra som helst. Tar dom därifrån, avsnitt för avsnitt. Superbra podcast, verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: