I amSTERDAM.

Jag är världens segaste bloggare just nu. Jag far omkring runt världen som en annan vettvilling och allt som har med den här bloggen och göra får gott vänta. Skriver långa to do-listor, jobbar kvällarna igenom och somnar uteslutande framför MadMen eller valfri brittisk serie om överklass/underklass. Har bestämt mig för att inte ta så förbannat mycket jobb den här hösten, så det inte slutar i total härdsmälta som ifjol. Fokuserar på de uppgifter jag har inbokade istället. Igår till exempel så fotade jag tre uppsättningar kids, med två timmars mellanrum. Kände mig som en jäkla Wettex när jag var klar där just innan klockan sex igår kväll. Somnade som en sten och vaknade helt jävla groggig och satte mig upp och jobbade igenom ett bröllop och några kids till framför datorn. Vackert så. Här är straffet för att man göttat sig i Holland hela helgen.

Vill varmt rekommendera Amsterdam för övrigt. En fantastiskt fin liten stad. Cyklar, cyklar, cyklar och lite cyklar till är ungefär kontentan. Hela resesällskapet förundrade sig över det faktum att inte en käft använde hjälm. Evöööör. Små knoddar satt bakochfram (I kid you not) i cykelstolarna och såg ut att leva loppan. Nå, kanske dom har hårdare skallar än vi. Vad vet jag. Själv så har jag inte gjort så mycket annat än ätit och gått i tre dygn. Känner mig bakfull trots att jag inte ens söp loss. Allt var riktigt gemytligt, minus då det där Red Light District.

Alltså, det var som att vara på en vidrig kvinnoauktion när man traskade runt där klockan 1 på lördagsnatten. Tusentals snuskiga, äckliga snubbar hetsade omkring mellan fönstren och betedde sig som allmänna as där de stod och dreglade framför de prostituerade som stod där och gned sig i fönstren. Så himla, himla obehagligt rakt igenom och jag kan inte förstå vad som driver folk att köpa en annan människa. Det var liksom som om dom hade gått runt i S-Smarket och handlat bananer och knäckebröd, inte konstigare än så. Förutom det faktum att knäckebrödet var en sönderspacklad silikonkvinna som bara stod där, redo att erbjuda sina tjänster. Helt sick. Fascinerande uppvisning i mänsklighetens totala brist på empati och självrannsakan och jag vill inte veta hur många som åker hem från den där byn med ångesten som en mysig bonus. Huuuu.

Men vill man inte se det där så måste man ju inte. Amsterdam är i övrigt otroligt vackert redan rent arkitekturmässigt. Fascinerande hus som huserat pubarna och caféerna i flera hundra år redan. Annan bonus är att alla pratar perfekt engelska, det är väldigt lite biltrafik, och allting ligger på gångavstånd. Åk om ni har behov av en kort semester. Flygresan var dessutom knappa två timmar så tillochmed såna som jag som får panik av flygresor klarade nästan av det med bravur. (Jag säger nästan, för jag fick hjärtklappning och spykänslor vid varje start och landning, men det är vakio för mig.)

20130827-123016.jpg 20130827-123006.jpgFrån Amsterdam, och Sverige på vägen hem. Här ville jag helst bara landa, för jag fick lite akutångest.

Och som avslutning kan jag berätta en hemlis som jag ruvat på sen i våras. Mina bebisbilder har blivit en bok! Blev kontaktad av ett förlag i våras och igår fick jag testtrycket i min hand. Ser jättefint och proffsigt ut. Så ni som ställde upp och lånade ut era barn, tack och åter tack! Skickar ett exemplar till er när jag får dom. Vet inte när det blir, men är glad såhär långt iallafall. Ännu en sten som ramlade från axlarna. Alltid lika hemskt innan saker är tryckta.

20130827-123026.jpgDen lilla boken som kom igår. Yay!

2 Kommentarer

  1. Mixi skriver:

    Wow, jag vill genast kopa ett exemplar, ser jattefin ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: