Mio, min Mio.

Igår var vi på premiären av Mio, min Mio på Raseborgs Sommarteater. Eftersom jag själv både läst boken och sett filmen säkert femtio gånger när jag var en liten knodd så är man alltid lite avvaktande till hur någon ska lyckas överföra detta på ett bra sätt till en utomhusscen i Snappertuna. Men jag måste säga att de knutit ihop det hela mycket fint i år. Dels så är scenen helt ombyggd, vilket gjorde att hela konceptet kändes väldigt fräscht. Därtill så är ju sagan i sig så himla tung så det var ganska befriande att det inte vara så himla mycket fars över det hela som det brukar vara på den här scenen, utan det blev en allvarlig liten historia om mod och vänskap. De två huvudrollerna, speciellt Julia som spelar Mio, var helt klart otroligt lyckade rollbesättningar. Det kändes väldigt lite som amatörteater.

Scenografin och alla finurliga lösningar var kanske det bästa med hela pjäsen. Små överraskningar överallt, hela tiden, tonsatt av fantastisk folkmusik gjorde det till ett trevligt litet paket. Plus för Kill Bill-estetiken. Heja, Peta! Guldstjärna även åt Dan Idman som gjorde en helt bananas version av Gollum och i bara farten spottade ett kilo brödsmulor på mig som satt där på första parkett. Min enda invändning var att den kändes kanske lite utdragen i vissa scener, kan också bero på att jag fick så sjukt kallt av att sitta där så länge eftersom hela pjäsen startade tjugo minuter efter utsatt tid på grund av biljettstrul (hade i min dumhet glömt min rock hemma). Men absolut ska ni gå och titta. Astrid skulle vara stolt.

Trailern kan ni se här. (Får inte in Youtube direkt i min blogg just nu av nån anledning? Hilfe).

20130628-092741.jpg

2 Kommentarer

  1. Jill skriver:

    Vad roligt att den var bra i år! Biljetter bokade 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: