Crossfit.

20130523-102648.jpgSveitto. Jag efter avklarat pass, och man på trälåda som visare ”enklare” övningar (dom var inte enkla nånstans.)

Idag mår man morjens. Jobbade till klockan ett inatt. Ja, ETT inatt. Så sanslöst skit. Var dessutom tvungen att stiga upp extra tidigt då min skjuts kom redan halv åtta. Tidigare igår kväll var jag däremot ute på ett ytterst underhållande uppdrag, och dom sviterna lider jag ännu av. Jag var nämligen ute och i Virkby och fotade ett reportage om Crossfit. Och dum i huvudet som jag är, så bestämde jag mig för att prova på ett testpass. Det var ett sju minuter långt helveteskamp mot precis all mjölksyra i hela världen. Vi skulle hoppa upp och ner på en 60cm hög trälåda sju gånger, därefter göra sju armhävningar. Upprepa kontinuerligt i sju minuter. Nu kanske ni tänker att sju minuter är löjligt kort tid. Jag tänkte också i början att detta fixar man. Lätt. Ehhh, det gjorde man ju då inte. Det var sån misär redan där vid fem minuter att jag trodde att mina armar skulle ramla av. Efter varje avklarat varv skulle man dessutom dra ett streck på golvet för att kunna räkna sen hur många det blev. Klarade med nöd och näppe elva varv. Om ni vill idka totalt självförakt så kan ni ju prova hemma. Mys. Mina armar är ganska sura på mig just nu. Tacksamt att lyfta upp och ner på en kamera idag. Inte.

I övrigt så upplevde jag ju nog Crossfit som jävligt kova. Kombinationen styrkelyft, redskapsjumpa och total galenskap tycks ha en god effekt på kroppen. Starkare människor får man leta efter. Hello, stå på händer och dra armhävningar liksom! Därtill så drog dom chin-ups som om dom var viktlösa men det totala ÅHÅ!-ögonblicket kom när Jocke gjorde såkallade muscle-ups i ringar. Jag stod bara och gapade, och insåg att jag är en bra bit från den prestandan. Mycket imponerande tavara. Ni kan läsa allt i Världsbladet om typ en vecka. Jännä.

Crossfit1Muscle-ups. Crossfittarens holy grail. Prova gärna.

 

3 Kommentarer

  1. Jocke skriver:

    Hejsan! Kul att du gilla det…;) Är det möjligt att få en kopia på bilderna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: