Kommer igen.

20130520-154903.jpgVeckohandlat. Ser mest framemot det där rökta köttet från Ekenäs Rökeri. Mmmm….

Efter en träningspaus (jag säger paus när det handlar om träning som inte är planerad eller direkt svettig, a.k.a. promenader) så vaknade jag imorse av träningsvärk! Så jävla skönt faktiskt. Efter att min förkylning nu äntligen släppt så kunde jag lägga ifrån mig glasspinnen en stund och istället ta mig till simhallen. Där var typ tre andra personer så jag kunde ryggsimma som en seppo över alla banor om jag så kände för det (sansade mig dock, och plaskade på innanför avskiljarna på bana två.) Det gick fint, om än något ovant efter nästan en månads paus från simmandet. Har satt fokus på gym och jogg och har sen inte orkat ta tag i simmandet utöver det. Men tänkte att jag ska göra ett ryck nu här innan simhallen stänger för sommaren. Konstigt tungt var det där plaskandet hursomhelst, och axlarna är helt paralyserade idag. For ännu ut och gå i typ en timme på kvällen och detta var liksom allt som krävdes för att min kropp skulle vara helt bananas idag. Ooooont!

Har varit ganska slarvig nu med allt som heter kropp och hälsa sen jag åkte till New York. Kände ett akutbehov att rycka upp mig. Det är märkligt hur snabbt man kan släppa greppet. Har inte gått upp i vikt men känner mig direkt asigare efter två veckors förfall av matrutiner och förkylningar på det. Så, igår såg jag till att veckohandla allt för inkommande fem dagar. Enda sättet för mig att ha koll på vad jag stoppar i mig. Skulle leva på Tupla och Kingis om jag bara fick, men istället så hårdsatsar jag på sparris den här veckan. Jag låter som världshistoriens mest tråkiga person just nu men låt gå. Visste ju att svackorna kommer i ett såhär grymt flow men det gäller att vara lite förutseende och kanske inte äta allt som ställs framför en, bara för att det är gott. Hängbuken som följer är ju inte lika mysig direkt.

Och i övriga spännande nyheter i det som kallas ”Livet med en helvetesbil” så möttes jag imorse av att bildäcket var punkterat så var tvungen att kapa kyyti med mamma. Orkar liksom inte med min bil. Alls. Den kostar mig mig mera än en strulig tonåring i såväl cash som nerver. Att lägga ut pengar på bilen är lika sprittande som gudstjänsterna i radio Vega. Blä. Kan liksom inte börjar cykla till jobbet på daglig basis. Eller kan och kan, men let’s face it: I won’t. Den dagen ni ser mig peda på där vid Raseborgs Tegel så kan ni låsa in mig på dorkan direkt, för då har det slirat på riktigt.

5 Kommentarer

 1. Tove skriver:

  Men färsk sparris är ju faktiskt riktigt gott. Har jag själv märkt här i veckan. Vid nästan 27 års ålder…

 2. ingelarudhberg skriver:

  Gjorde sparrissoppa i förra veckan och herreminjee vad gott! Måste bara säga att jag blir på bra humör när jag läser dina inlägg, älskar dina jämförelser och uttryck; simma som en seppo, bilen och strulig tonåring och att det är lika sprittande som en gudstjänst på Vega, oj vad jag skrattar. Så du vet, alltid gläder det någon, även om jag inte glädjs åt problemen.

  • NinaFotograf skriver:

   Sparrissoppa, you say… hur gör man den? H: Köpte cirka ett kilo för mycket

   • ingelarudhberg skriver:

    500g grön sparris
    5st schalottenlök(eller 2vanliga) 5dl vispgrädde, 1nypa salt,1nypa peppar, 5dl kycklingbuljong, jag tog 5dl vatten och hade i 2 kycklingbuljongtärningar.
    Skala och skär sparris i 1cm bitar, lämna toppar oskurna, koka upp i2-3min. Häll bort vatten. Fräs lök i kastrull och häll i buljong och grädde, koka upp. Lägg i sparrisen utom knopparna och koka i 10 min. Mixa sedan i mixer. Smaka av med salt och peppar. Knopparna kan man sedan ha i hela..Gott och inte alls äckligt fast 5dl grädde låter mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: