Semestern, en recap.

Efter en snabbkoll i kalendern så inser jag att inkommande helg är den sista(!!!) helgen som jag inte har något planerat förrän jag sticker iväg på semester den 6 juli. Detta känns sådär lagom sjukt. Och i år är första året på många som jag faktiskt inte har en endaste en plan angående min semester.  Tidigare år har jag dragit iväg direkt på första bästa äventyr utomlands.

2008År 2008 drog jag och Renja iväg till New York. Där var hett och svettigt och vi försökte febrilt att inte smälta bort. Bodde trevligt nog ute på Long Island hos släkten så vi låg mest på stranden och tog det piano. Mötte upp min gamla kämppis Hanna som under den här perioden bodde i Kanada. Bra träffpunkt kan jag konstatera. Efter ett par veckor i New York så drog jag vidare till Oregon och hängde där hos min gamla USA-familj. Känns så sjukt avlägset just nu.

2009Sommaren därpå inledde jag ledigheten på Roskilde med Carina och fortsatte vidare till Australien och hälsade på den väldigt saknade Parkinson. En väldigt slitsam men fantastisk semester som innehöll allt från Håkan Hellström till dykning vid Stora Barriärrevet. Var så sekaisin av allt flängas att jag kom tillbaka på jobb en vecka för tidigt och kunde glatt åka hem tillbaka och vila en vecka till innan jobbet började på riktigt.

2010I juli 2010 roadtrippade jag och Greken igenom Kalifornien och Nevada. En helt sinnessjuk resa som dessutom innebar att vi firade på 4th of July med en flaska vodka och en förpackning muffins på en Venice Beach tillsammans med Carina som också råkade bila genom Kalifornien just då. När vi reste hemåt efter 21 dagar så var vi så luspanka att vi inte ens visste om vi hade råd med transporten från Heathrow till Gatwick. Det var värt varenda spenderade cent. Fantastiskt sätt att tillbringa sin semester.

2011För två somrar sedan så sansade vi oss lite och körde på ordentlig skandinavisk sommar. Vi åkte till Smögen via Oslo. Det var kanske ett av de finaste ställen i hela världen jag någonsin besökt, Kungshamn och Smögen. Är en sucker för skärgården i Skandinavien och bättre kunde vi inte ha det. Fiskade makrill och jagade krabbor och köpte en Pippi-tröja. Kom hem och kände mig utvilad.

2012Ifjol så tog vi tag i Grekens hemland. Han hade inte varit där på 15 år så det var mer än dags. Vi öluffade runt och låg mest och stekte. Besökte släkten på Kalymnos och funderade på varför vi bor i Karis. Snorklade på undangömda ställen, borta från neonljus och finska flaggor. Provade alla maträtter vi kom över och kände oss rätt så tillfreds med precis hela semestern. Rekommenderas varmt om man inte vill åka så himla långt bort. Avslutade det hela i Göteborg där vi mötte upp Laska och gick och lipade till Bruce Springsteen. Anaggi.

Så, nu kan bara bara ställa sig frågan inför stundande semester: Vart är vi på väg? Nån som ska göra nåt najs? Egentligen kan jag ibland känna att skönast i världen skulle vara att ligga i paradiset på jorden, Spatten, och äta grillkorv i fem veckor. Meeeen, jag tvekar att så blir fallet. Men vart och hur länge jag är på resande fot i sommar är fortfarande totalt oklart. Pengar, pengar…

7 Kommentarer

  1. Maria skriver:

    Jag gör detsamma som alla år: vecka efter vecka i Tenala vid stillsam insjö med tonvis med böcker och sällskapsspel. Men så är jag också en otroligt äventyrlig, oberäknelig själ. Alla klarar inte sån extremsport.

  2. Mixi skriver:

    Vi ska hyra bat och segla runt the Whitsundays i 7 dagar, ni ryms med annu, komsi komsi:)

  3. Katarina skriver:

    Vilka semester-äventyr du varit på! Härligt!

  4. Åh bilden på hunden i kostym var ju hur underbar som helst! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: