NollFemTio.

Sitter och samlar bilder till ett litet projekt jag har på gång just nu (mer om det om någon månad) men alltså det är så sjukt underhållande att gå igenom alla typer jag fotat under åren. Och ännu mera roande är det faktum att min bildstil förändrats väldigt lite. Har fotat aktivt nu i snart tio år och då nästan uteslutande digitalt när det gäller jobb. Råkade halka in på det här samtidigt som digitalkamerorna började komma på riktigt så det lilla jag fotat analogt är då nästan till något konstprojekt på skolan eller sen bilder på familjen och fyllefester. Lite synd egentligen, för analoga bilder blir nog så otroligt fina när man får till det.

Theo

Den första ordentliga babybilden tog jag på min brorson när han inte var sådär sjukt gammal. I år blir han elva. Minns bara att jag var så sanslöst nöjd över den här bilden. Och visst är det skönt att plocka fram den nu och inse att så helt åt helvete är den ju inte. Theo är ju sjukt underbar på den här bilden, men med kritiska tekniska ögon ser man ju att skärpan är värdelös och kontrasten på originalprinten är ju kanske inte helt mindblowing. Men skitsamma, just då var jag supernöjd Inte helt illa pinkat av en totalt orutinerad fotograf med analog kamera och en bebis krypande på ett köksbord. Och fortfarande står den hemma på hyllan hos min bror. Det sista jag tänkte då var att jag elva år senare skulle försörja mig på sånt här.

Troy

När jag fem år senare förevigade hans lillebror så hade jag redan gått över till digitalt helt och hållet och man ser ju att det gått lite framåt, trots att kompositionen är nästan identisk. Men här redan började jag ju inse vad som funkade. Jag ÄLSKAR svartvitt och speciellt då porträtt. Och SVÄRTA! Men ja, stilen har jag hållit mig trogen för när jag tittar på den sista bilden som jag tog för ett par månader sedan så finns ju MITT sätt att fota kvar. Det tycker jag är lite fint. Klart att man måste utvecklas hela tiden och känner just nu ett akut behov av fortbildning men såhär långt tycker jag ändå att det har funkat. Ska bli spännande att se hur läget är fem år.

Anon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: