Tahdon 2013.

Love

”Finland är det
enda nordiska landet där två människor av samma kön inte får ingå äktenskap. Vi anser att alla skall
ha rätt att gifta sig, oberoende av kön eller sexuell läggning.”

Idag behöver vi inte diskutera så mycket annat än just de där två meningarna. Förstår ni hur sinnessjukt det är att vi bor i ett medelålderssamhälle som anser sig ha rätten att blanda sig i vem man får gifta sig med? Jag kan verkligen inte förstå att det ska vara så himla upprörande vem man går och lägger sig med på kvällen eller vilket kön det är på personen som står och skriker på dig att du aldrig diskar. Lika lite input som våra folkvalda politiker har i ditt yrkes-eller frisyrval, lika lite ska dom bry sig om vem du shoppar vigselringar med. Varenda vuxen person med fri vilja ska få gifta sig med den dom älskar, oberoende av kön. Så, ta ditt ansvar och skriv under medborgarinitiativet för en jämlik äktenskapslag. Gör det NU.

5 Kommentarer

 1. Mixi skriver:

  Done!

 2. Etta skriver:

  Hänger inte helt med i svängarna härifrån. Men gick det igenom? Eller har de inte röstat än? Håller med dig. Finland är mer likt ett öststatsland än ett europeiskt. Hoppas förnuftet återvänder, kvickt.

  • NinaFotograf skriver:

   Nä, alltså man kan skriva på initiativet ända fram till september skulle jag tro. Men grejen var att det behövs minimum 50 000 underskrifter för att det ens ska finnas en möjlighet att det ska tas upp i högre instans. Men nu är den gränsen ju med råge passerad så nu gäller det bara att folk skriver på så att det blir så pass mycket folk som vill detta att det inte går att ignorera längre. Folk som bor utomlands kan ju också skriva på om man vill så alla kan påverka, trots att man inte ens bor här. Så, vi håller tummarna.

   • Etta skriver:

    Jag har skrivit på!! Gjorde det för en tid sedan men man vet ju aldrig. Hoppas de inskränkta tokstollarna tar sitt förnuft till fånga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: