Märta.

Tikkanen

Igår fotade jag Märta Tikkanen. Det har jag gjort ett par gånger tidigare också men igår fick jag sitta och lyssna på henne under en lång stund och det kändes inte som jobb direkt. Det kändes bara fint. Som en ära att man försörjer sig med ett så sjukt jobb att det ibland ingår i arbetsbeskrivningen att åka till Helsingfors och dricka te och diskutera livet med författare. Men. Jag måste bara erkänna en liiiiten, liten grej. Jag har aldrig läst Märta Tikkanen. BAM! Jag känner ju till hennes böcker och historia och jag känner nästan att jag HAR läst hennes böcker. Men det har jag inte. Detta är ju lite skamligt och framförallt lite märkligt att jag inte ens snubblat över ett tillfälle att läsa hennes alster. Inte ens i skolan. Förstår inte riktigt hur detta har gått till. Så målet för den här våren får bli att läsa Århundradets Kärlekssaga. Läste i DN att den finns översatt till nitton språk. Och jag har inte ens plöjt igenom originalspråket. I suck.

1 Kommentar

  1. suttecity skriver:

    Fin bild! Vackert åldrad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: