Jag hjärtar dig.

Valentine

Om en vecka firar vi Alla Hjärtans dag, eller Vändagen. Eller Valentine’s Day eller Internationella Tvångsdagen För Blomköp. Jag har alltid hyst ett visst förakt för den här högtiden. Detta hat odlades aktivt under mina oändliga singelår då jag tillbringade lite för mycket tid med Hugh Grant istället för ute i den riktiga världen. Jag levde i en vaneföreställning uppyggd av tusentals timmar romcom som endast kunde leda till totalkatastrof och allmänt kärleksförakt varje år då den 14 februari inföll. Lite såndär fiilis man hade inför våndan av att tvingas se människor hångla på stan, eller ännu värre, folk som pratar babayspråk och gnuggar näsor. Jag kräktes lite varje gång. Och gick hem och tittade på Love Actually och tröståt Snickers.

 

Så kom då dagen. Dagen då jag äntligen fick en egen pojkvän. Och hur gick det sen med den här förhatliga dagen i februari? Jo, helt åt helvete. Den har aldrig varit nåt annat än en dag med alltför höga förväntningar. Lever man inte i en romantisk komedi så händer det faktiskt inte så hemskt ofta att man får en hundvalp i rosa paketpapper varje år i februari. Synd nog. De senaste åren har inte ens min käre Grek befunnit sig på hemmaplan just den här dagen. Så jag har liksom valt att ignorera den här dagen totalt. Det är ju inte så att inte jag kunde uppvakta honom med blommor eller nåt annat trevligt, men han tycker att blommor är onödiga. Ungefär lika onödiga som hela den här dagen, tror jag.

 

Men i år frågade jag i god tid vad vi ska göra för romantiskt i år då. Eller frågade och frågade, jag beklagade den här bristande romantiken och bönföll om lite love i chokladform. I presentform. I vilken jävla form som helst. Vet ni vad svaret blev? ”Vi ska gå på nya Die Hard!” Ridå. Tur att jag tycker om honom ändå.

 

Firar ni? Eller ligger ni också hemma med Muriel och föraktar världen?

10 Kommentarer

 1. Miilo skriver:

  Föraktar nog dagen ganska redigt, tänkte gå på bissebingo. Bra så!

 2. AP skriver:

  John McClane had plans!

 3. Mixi skriver:

  Jag tycker att fira dagen som Vandagen e tusen ganger battre an Valentine’s Day, alla har vi ju vanner att fira eller hur. Vi e inte sa valdigt romantiska heller, ifjol fick jag ett kort med en gris pa, tack

 4. Jenny skriver:

  Jag valde att ta jobb åt mig o gubben får bli hemma med ungen! 🙂

 5. elinsss - mot drömlivet inom klädbranschen skriver:

  Firar int överhuvudteget med johan, tycker hela koneptet e lite crap. SKulle istället vilja att det lutar mer mot en vän-dag, där man är allmänt schyssst mot sina medmänniskor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: