Månad 2.

PlankanNy månad i Det Nya Livet. Eftersom januari gick mer eller mindre ganska smärtfritt så är det dags för lite upptrappning på träningsfronten känner jag. Började som vanligt min arbetsvecka med firmadag, vilket är ett helt strålande sätt att inleda kan jag tycka. Jag jobbar sjukt effektivt men jag får styra över min egen tid vilket betyder att jag inte simmar förrän klockan åtta. Rena rama lyxtiden när man jämför med torsdagstiden som betyder start 6.30. Så, imorse lekte jag då först Ian Thorpe (en värdelös Thorpe) i simhallen och drog min vakio kilsa där. Börjar kännas rätt stabilt nu det här simmandet. Har fått skavsår under ögat av mina brillor. I en rynka. Jag är inte bara gammal, jag är dessutom sjukt nördig. Dessutom så går jag omkring med vad som ser ut som sugmärken kring ögonen typ en timme efter avklarat pass. Ser fan helt slagen ut. Allt för konsten.

Nå, imorse så fortsatte jag men träningen efter simmet. Jag for till gymmet och deltog i ett 45-minuters strechpass. Jag har aldrig i hela mitt liv varit mera styv än just nu. För att beskriva läget så kan jag informera er om att jag inte når mina tår när jag sitter på golvet med raka ben framåt. Det är patetiskt. Det gjorde fruktansvärt ont och det knakade till inte bara en och två gånger när jag stretchade ut axlarna. Sinnessjukt stela muskler. Innan juni ska jag få fingrarna under fotsulorna har jag bestämt. Det är väl ett realistiskt mål? I takt med att öltunnan på magen försvinner så torde det hela se lite smidigare ut. Har en bit kvar till detta.

4 Kommentarer

 1. cyyggee skriver:

  Fint jobbat! Jag hittade appen shapeup via din blogg o tänkte fråga om du ännu använder den flitigt? Hur gör du isf när du äter nån annanstans än hemma, uppskattar du vad du har fått i dig? Tycker du att det e lätt att hålla dig till kalorimängden/dag?

  Förresten e det inte alls nördigt med simmössa, tvärtom? Hur länge brukar det ta för dig att simma 1km?
  Tack för en inspirerande blogg!

  • NinaFotograf skriver:

   Hej! Jo, jag använder ShapeUp hela tiden, den är min stöttepelare när det gäller mängden mat jag äter. Drog dessutom ner på kaloriintaget förra veckan för jag märkte att jag hade fel intensitetnivå ikryssad. Kunde dra ner kalorimängden lite med tanke på hur stilla jag är under dagen. Tycker inte att det varit svårt att hålla mängderna, det gäller bara att välja vad man äter. Har liksom skippat enorma portioner och massa pasta och potatis och ätit mera fisk, kyckling och grönsaker. Äter jag borta så försöker jag memorera vad jag stoppat i mig och bokför senare. Vet jag inte vad det är i maten så väljer jag att äta mera sallad än typ sås. Jag gör inget nummer av detta och frågar inte ut folk om vad maten innehåller utan kör på i tysthet och utan dramatik. Funkar bra. Har använt mycket av tidningen MåBra’s Veckomenyer, googla dom.
   Kör mera mellanmål och sånt nu så jag är liksom inte hungrig som en galning när jag kommer hem från jobbet. Funkar bra. Ökar på maten när jag tränar så att man orkar. Kom bara ihåg att du inte ska lita på kalorimängden när det gäller träningen i appen. Skaffa hellre en pulsklocka så att du mäter exakt för dig vad t.ex. en timme Bodycombat betyder. Detta styrs ju av din vikt och hurdan kondis du har. En timme jogging är ju inte samma för mig som för dig.

   En kilometer simning går på cirka 30-35 minuter. Kombinerat bröst- och ryggsim. Är ingen snabbsimmare, stretar på i egen takt. Jag gör det mest för att det inte känns som nåt tvångsmässigt och tungt, utan ett bra sätt att starta dagen. Skulle aldrig få för mig att jogga före jobbet.

   • cyyggee skriver:

    Tack för ditt svar! Jag gör också ungefär som du, gör inte heller något nummer av det alls. Jag har valt att inte alls lägga in motion i appen, just för att jag tycker att det blir så missvisande då… Utan det jag rör på mig blir bara extra som inte syns.
    Har du någon dag i veckan/varannan vecka/månaden som du ”unnar” dig ngt? Brukar du liksom spara kalorier för att sedan äta mera en annan dag? Det jag tycker är jobbigast är sammankomster som t.ex. kalas, kaffebesök osv där det bjuds på allt möjligt och man anses vara oartig om man inte äter och så ”slösar” man tillfället att äta något onyttigt på ett sådant tillfälle där man kanske inte egentligen skulle ha lust… Om du hänger med i hur jag resonerar?
    Fortsätt gärna med att skriva hur det går i ditt projekt med dig själv, det är intressant och inspirerande att läsa!

   • NinaFotograf skriver:

    Jo, jag hänger helt med. Jag bjuds på kaffe och bulle i mitt jobb i princip dagligen och tackar alltid nej med ursäkten ”det blir så himla mycket bulle i det här jobbet, tack men nej tack!” Och så är det bra med den saken. På kalas så är man ju sällan enda personen där så det är hemskt få som märker om man inte ens äter nåt. Är nån trots allt och forcerar det på mig så säger jag bara artigt och glatt nej tack. Pushar dom ännu mera så säger jag bara att jag är fet redan och har ingen lust att fortsätta med den kroppen så jag vill inte äta tårta just nu. Då brukar stämningen dö lite men folk slutar åtminstone gnälla. Om folk inte förstår så måste man säga ifrån, man kan inte äta tårta för att nån annan blir ledsen annars.

    Jag höll ju helt upp i januari med all skit, som socker och skitmat. Drack sprit en gång och åt karkki sista dagen i januari när jag var på bio. Har nog tänkt hålla den linjen ganska långt nu såhär i början. Har inte ens sug nu. Det försvann på två dygn konstigt nog. Men jo, tänker nog ha dagar då jag skiter i hur många burkar Lonkero jag dricker den kvällen. Det svåraste blir nästan att inte äta godis på helgerna av bara ren vana. Tar det som det kommer. Har ju ökat träningsmängden ganska drastiskt på en månad så tror nog inte en Daim hit eller en Japp dit rubbar hela formen om jag har akutbehov. Men det tror jag inte att jag har just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: