The Impossible.

Såg filmen The Impossible på Pallas igår. Försöker beta av Oscarfilmerna nu på 42 dagar så det är bra att dom hittar hit till Karis också. Filmen är alltså baserad på en sann historia om vad som hände med den spanska familen Belón under tsunamin år 2004. Först och främst så ska det väl påpekas att ”based on a true story” absolut inte betyder TRUE när det kommer till Hollywood. Men trots det så tittar man ju lite extra vaket då man TROR att det faktiskt gick till sådär. Såklart måste ju Hollywood tvista till allt lite extra men vackert så, resultatet är ganska otroligt. Det är länge sen jag suttit som på nålar och fått gåshud av att titta på en film. Otroligt mycket obehags-och äckelkänslor rakt igenom och all heder åt skådisarna, framförallt barnen, som stal hela filmen.

Har aldrig varit i Thailand och fick absolut ingen lust att åka dit efter det här heller. Men trots att jag själv inte berördes personligen av tsunamin så fick jag en flashback av djup sorg kring dagarna och veckorna efter det där. Minns listorna och bilderna på försvunna och döda och dom hemska bilderna på pyttesmå barn som satt ensamma och blodiga och bara grät med en lapp runt halsen där det typ stod ”Calle, 3, Sweden”. Usch usch usch. Gå inte och titta om ni känner er emotionellt labila. Eller har barn, kan jag tänka mig. Och har ni skräck för köttsår och undervattenscener i panik, titta definitivt inte.

Men, täyspottifilm minus det överdrivna Hollywood-smöret som gör att man lite tappar fiilisen för det realistiska.

Se.

2 Kommentarer

  1. Så den är sevard! Det här var lite bättre trailer. Den, längre, som Linn hade på sin blogg var så dålig så man inte alls blev intresserad av filmen. Den sa allt för mycket om ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: