ShapeUp. (Inget spons)

App

En vecka av det nya året har gått och förutom att jag inte stretchat och tyvärr har mejlat en gång efter klockan 22 så har jag faktiskt hållit allt jag lovat. En vecka av 52 avklarade med gott betyg med andra ord. Nu när jag faktiskt är motiverad på riktigt att ta tag i mitt nya hälsosamma liv så har jag verkligen börjat analysera vad jag stoppar i mig. Sockret lämnade jag bakom mig utan problem. Motionen var heller inget problem såhär i starten men vad jag upptäckt är att jag faktiskt äter alldeles för mycket. Portionerna är alldeles för stora.

Till min hjälp hittade jag en fantastisk app som heter ShapeUp och är helt gratis att tanka ner. Här kan du fylla i din längd, vikt, ålder, kön och andra specifikationer för att reda ut var du borde ligga på skalan med tanke på din arbetssituation (om man rör sig mycket på jobbet etc.) och andra faktorer som spelar in i hälsan. Jag lade in ett mål för var jag vill ligga på vågen och fick en kalkyl på kalorimängd jag borde hålla mig till. Det låter väldigt vetenskapligt och faktum är att jag spyr på allting som måste kalkyleras och räknas, för man kan inte leva så. Men här kommer det geniala in, för eftersom appen har så sjukt många användare så finns redan tusentals produkter i systemet med färdiga kalorimängder. Så, allt man behöver göra är att låta telefonen läsa av streckkoden på typ mjölken. Tar 2 sekunder och *TJOFF* så ploppar det upp typ Valio, kevytmaito. Helt fucking brilliant! Och här ser man ju verkligen i barnsligt enkelt format hur lätt det är att inte äta ihjäl sig. Exempel, gå ut och gå en halvtimme i rask takt och du kan utan problem häva i dig den där extra makrillsmörgåsen på kvällskvisten. Rör du dig inte alls under dagen, så ska du skita i att äta muffins senare heller. Appen kan dessutom synkas med RunKeeper för er som använder den, så att den automatiskt räknar in din motionsmängd. Annars kan man lätt knappra in den själv, som jag gör.

Jamen, Nina… det där är ju helt självklart, kanske ni tänker. Och ooo ja, det är självklart! Men herregud så mycket tydligare det blir när du inte kan smita undan och tro att om man kastar in tio Domino-kex så spelar det inte så stor roll, dom är ju så små och man går bort dom sen på onsdag när man kanske far ut och gå en kvart med hunden. Sinnessjukt lurendrejeri för huvudet! För när man ser hur mycket energi du får i en simpel portion spaghetti med köttfärssås så är du nog hundra gånger mer motiverad att springa lite extra den dagen. Trust me.

Så, vi testar såhär ett tag och ser vad som händer med barbapapa-kroppen. Nån annan som har nån smart app inom området att erbjuda? Använder bara SportsTracker i övrigt, också bra.

13 Kommentarer

 1. annamarkelin skriver:

  Kolla på Casall TOD – tror du kan hitta den här: https://itunes.apple.com/us/app/casall-t.o.d./id542190005?mt=8
  Det är Training of the Day, vet att många tycker den är bra. Annars är jag ju en sucker för Bodyrock.tv som nu heter Daily HIIT – man får blunda för hur de ser ut men det är medryckande!!

  själv är jag usel på appar, min telefon klarar bara (ibland) av basics. Ids inte bråka mer med den, tränar applös.

  Är du HELT säker på att man inte kan tjuväta Domino? Om man krossar dem? Eller äter i mörkret?

  • NinaFotograf skriver:

   Thanks, coach! Och ärligt talat, OM man ska tjuväta nåt så inte är Domino-kex det man ger sig på direkt. Nej, då totalattackerar man ju CandyKing-hyllan och föräter sig på e-ämnen:)

 2. sandraochsalt skriver:

  Och alkohol!!! Alkohol innehåller sjukt mycket kalorier som tyvärr inte rinner som vatten genom kroppen. Dessutom tycks det ha en särskilt svällande effekt, något jag fått erfara denna fest- och lonkerospäckade höst.

  • NinaFotograf skriver:

   Jo, därav den vita månaden framför mig. Den 17 ska jag till Farang och då tänker jag unna mig vin men i övrigt så ska min stora kärlek Lonkero hållas långt ifrån mig ett tag nu.

 3. Lotta skriver:

  Alltså det här var ju det mest fantastiska sen Subway kom till Finland. TACK för tipset! Roligt e d ju också

 4. Karin skriver:

  Låter ju helt superbt! Dock är min telefon från stenåldern så jag får hålla mig till analoga medel. Har faktiskt precis börjat föra en matdagbok där jag skriver upp allt jag ätit under dagen. Inte lika lätt att smuggla i sig en Mars på en tisdag om man måste se det svart på vitt efteråt och inse hur jävla onödigt det var.

  • NinaFotograf skriver:

   Ta ner den på Samsungen, torde funka där också. Det är ju i princip samma som en matdagbok, om än lite mera avancerat och svårare att smita från eftersom luren alltid är med.

 5. Jonas skriver:

  Bra tips på app Nina! Angående Sportstracker så köpte jag pulsmätare som funkar ihop med programmet. Jävligt bra att ha koll på pulsen när man tränar beroende på syftet med träningen (aerobisk, anaerobisk, fettförbränning osv).

 1. […] läste jag ett inlägg på Ninafotografs sida om en app som heter Shape Up. Tipsade systeryster om det som skall komma i bättre form till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: