Rotigt.

Jag tror att det ligger en död mårdhund och förruttnar i vårt hus nånstans. Det började som en odefinerbar stank som lite diskret kom smygande i små puffar ibland. Detta var för cirka en vecka sedan. Jag trodde att det var nåt asigt gammalt räkskal som ramlat ur roskisen nånstans men efter att spanat hårt i roskisskåpet och inte lyckats definiera lukten som något där så börjar jag nu starkt misstänka att det är nåt djur som kravlat in nånstans och dött. Och stanken är helvetisk. En besk blandning av sopor och kadaver. Slår emot redan i tamburen. Men hur i helskotta ska jag reda ut varifrån stanken kommer? Just nu blandas den är mysiga odören upp med ungefär hundra doftljus som jag köpte på IKEA igår och inte orkat plocka upp från kassen i hallen. Huset doftar nu en gosig blandning av jul, vanilj, lime och okänt avlidet kreatur. Huj. Tänk om det är nån uggla som bosatt sig i skorstenen och nu hänger där helt död? Pappa berättade att han hade en fågel i köksfläkten här nyligen när han bytte den. Misär.

På tal om misär så har det utlovats snö tills imorn. Detta är goda nyheter för den gode Parkinson som kommer hem från OZ på fredag och längtar ihjäl sig efter att bli pesad. Vi andra minns fjolåret och gråter oss till söms när vi tittar igenom hur det såg ut då. Jag. Vill. Inte.

 

2 Kommentarer

  1. Dan skriver:

    I’m really hoping it snows too!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: