Homodebatten.

*’Människan blev skapad till man och hustru och fick som sådana möjlighet att alstra barn, så var det tänkt från början. Om man nu väljer ett annorlunda förhållande, då måste man också acceptera att detta förhållande inte kan alstra barn. Då är det inte heller meningen att ett sådant förhållande ska ha barn. Då tycker jag att det är bättre att man skaffar en hund eller katt att slösa sin ömhet på. För ett oskyldigt barn har rätt att få ha föräldrar som består av både mamma och pappa.’”

Källan här.

Vi lever så liberalt och hedniskt här i södra Finland att det helt tydligt gått mig förbi att det finns folk som har såna här åsikter bara några timmar norrut. Därtill en man som kallar sig LIBERAL! Vilket jävla skämt. Är så jävla trött på såna här människor. Varför man överhuvudtaget ska blanda in gudstro i en adoptionsfråga är för mig fullständigt främmande. Att sen kyrkan väljer vem som får vigas där eller inte är väl en sak, men ska faktiskt kyrkan gå runt och bestämma vem som får adoptera barn eller inte?  Avskyr dom här argumenten som handlar om att det är onaturligt för ett homosexuellt par att uppfostra ett barn. ”Barnen behöver både en mamma och en pappa!” Men jestanes, hur gör alla ensamstående då? Ska vi stena dom också för att dom nu tar ifrån barnens rätt till en far eller mor? Ska vi verkligen gå runt och lyncha fullt kapabla vuxna människor som har en längtan efter att få adoptera ett barn och vars enda ”synd” tycks vara det faktum att de älskar nån av samma kön.

”Tänk på barnen! Dom kan ju bli mobbade!” Jamen, det är väl för fan er egen plikt att ni uppfostrar era egna barn till normalt funtade individer som inte tar sån jävla stress som ni själva tar av det faktum att det finns homon här i samhället. Helt normala personer som jobbar på banker, kör bussar eller tar hand om era ungar. Så himla ledsamt att vi förnekar barn en rätt till hyggliga föräldrar bara för att vi fortfarande lever på stenåldern här. Likväl kan en unge bli mobbad för sina utstående öron, en pappa som super eller för en frisyr som råkar var fel just den dagen. Barns åsikter börjar hemma, lär dom från början hur man beter sig mot sin medmänniskor. Var snälla, helt enkelt.

Vet inte riktigt vad folk är rädda för. Homosexuella människor är väl som folk är mest, minus fula skor och dålig smak rent allmänt. Att dom skulle vara sämre eller bättre föräldrar än någon annan är helt befängt. Kyrkan gör mycket gott i det här landet för många människor, men just den här grejen var grundorsaken till att jag sa tack och hej till kyrkan för tio år sen. Har inte tittat bakåt en enda gång.

Och som avslutning, Kaj Korkea-aho: Du är min hjälte. Sakligare debattör får man leta efter.

6 Kommentarer

 1. Tiina skriver:

  Word. Sana. Ordilainen. Och instämmer- blev lite småkär (läs kåt) i Kaj Korkea-Aho. Mera sånt! Och mindre stenåldersfuntade jeesustelijoita.

 2. anna skriver:

  Skulle det inte vara så otroligt tragiskt skulle man ju kunna skratta åt deras tolkningar och åsikter, men nä-ä, ganska uppgiven blir man nog. Tack gode gud (hehe) att man är född i Karis.

 3. Malin skriver:

  Bättre två mammor eller två pappor än att inte ha föräldrar som älskar en. Tänk så många barn som lider fast de har både en mamma och en pappa. Finns massor av barn som blir sexuellt utnyttjade e.t.c och dessa barn brukar inte komma från homosexuella familjer märk väl.

 4. ingelarudhberg skriver:

  Håller med dig till hundra, även åsikten om Kaj. Underbar debattör. Angående själva diskussion om adoption blir man så matt och det gör så ont att läsa vissa kommentarer. Vad säger att ett barn har det bättre hos ett heterosexuellt par? Finns barn som far illa i sådana familjer. Det handlar om människor som vill få ett barn att älska och ta hand om och det är viktigare än vilken sexuelläggning man har. Det handlar om att ge kärlek och trygghet och goda grunder till en liten människa, ett barn och det kan man ge oberoende vilket kön partnern har. Ska man dra det hårt finns det säkert homosexuella med betydligt sundare tankar och åsikter än heterosexuella. Jag går ändå inte omkring o säger att heterosexuella inte skall få skaffa barn pga idiotiska åsikter, men man kanske borde göra det. Herregud vad trött jag blir på dessa duskussioner. Lika rätt åt alla!! Uttrycket ”alstra” barn är fruktansvärt dessutom.

 5. ika skriver:

  Bra skrivet Nina.

 6. Karin skriver:

  Jag blir bara så otroligt ledsen och arg (!) på dylika människor som med tron i högsta hugg ger sig på andra människor. Det är fruktansvärt. Men, som icke-kristen ”anti-homofob” vill jag också tillägga att det inte är bara i Österbotten dylika åsikter förekommer. Det är bara att ögna igenom Hbl:s debattsidor där homodebatten/kvinnliga präster/et.c. blommar upp mellan varven – de flesta som härjar där är nylänningar. Däremot tror jag (tyvärr) att det är mer allmänt förekommande i Österbotten att hålla med sådana som Kristian Nyman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: