Loco.

Idag ska vi prata om nått som är lite underligt. Inte så lite heller, det är mycket stört faktiskt. Jag har under de senaste åren utvecklat nått så otroligt irriterande som tvångssyndrom. Alla har väl vissa grejer som måste göras. Typ, att strumporna gärna får matcha och sånt där allmänt som jag inte bryr mig ett jota om. Vilket är konstigt med tanke på allt annat underligt som sker i mitt huvud. Eller vad sägs om följande:

WC-pappersrullen MÅSTE hänga på ett visst sätt. Gör den inte det så vänder jag den. Detta gör jag hemma hos andra människor och på allmänna toaletter också. Jag vet inte varför, jag står bara inte ut när pappret hänger fel. Jag kan inte stänga av bilen om vindrutetorkarna är igång, jag kan inte avsluta en podcast mitt i en mening, låtar måste lyssnas till slut även om detta betyder att jag måste genomlida hela Stairway to Heaven i garaget på gården. Ibland måste jag plocka upp allt skräp jag ser (vilket gör hundpromenader längs med landsvägen lite halvjobbiga), jag måste kolla telefonalarmet minimum tre gånger innan jag somnar, och ibland blir jag fullständigt rabiat om inte äggen i kartongen ligger symmetriskt som det bara går.

Jag vet hur detta låter. Helt jävla stört. När jag är under extra mycket stress och mår allmänt balle så förvärras ju dessa tusenfalt. Ibland kan det ta mig fem minuter extra att komma ut från huset på morgonen för att rocken inte hänger rätt i skåpet eller för att jag måste ta på och av skorna ett par gånger för att kunna fixa saker i huset som jag inte klarar av att tänka på om dom inte är rätt. Rådet är ju att man inte ska följa dom här impulserna utan bara köra på och glömma bort att handtvålen i badrummet står snett. Men jag kan inte. KAN INTE. Jag har ibland redan suttit i bilen och sedan varit tvungen att gå tillbaka in och fixa dom här grejerna. Sinnessjukt. Tur att jag ännu inte nått så långt att jag räknar bokstäver i meningar eller tvättar händerna en miljon gånger per dag. UTMATTANDE HOBBY. Synd bara att jag inte maniskt städberoende. Vårt hus ser ut som ett bombnedslag.

Nu blir det lite jobb och sen kommer Mini-Me hit. Mycket bra. Vi ska planera projekt, dricka vin… och ja, dricka vin mest antar jag. Och se på Youtube-klipp. Som den här. Det brukar vara kontentan av vårt umgänge. Vackert så. Nu, jobba lite. Ni andra kan njuta av den fantastiske Bruce. Enjoy.

Bruce Springsteen-My city of ruins.

2 Kommentarer

  1. Lotta skriver:

    I hear you. Har så många såna där idéer att jag inte ens orkar fundera ut alla… O då sku jag säkert börja inse hur knäpp jag e. Men SAMTLIGA saker i huset ska ligga på sina rätta platser innan jag kan gå till sängs ( därför kommer jag ju aldrig i sängs före mitt i natten heller), barnens skötväskor ska vara packade exakt på rätt sätt, måste kolla att spisen är avstängd och fri från saker typ 3 gånger innan jag äntligen kan köra iväg hemifrån osv osv… Jobbigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: