Ljusglimtar.

Vädret är hemskt asigt just nu tycker många. Jag håller inte alls med. Jag älskar regn. Faktiskt. Inte ens lite sarkastiskt. Ja ja, det kanske inte är lika kul på sommaren när man ska fota bröllop och det regnar kottar men hösten ska vara just såhär. Mörk. Blåsig. Regnig. Och allmänt skön luft. Finns dessutom stor potential att ta sköna bilder när vädret är såhär vidrigt. Till och med den lilla telefonen lyckas få till det. Idag när jag svischade runt hela västnyland så fick jag bra bilder med iPhonen utan att ens behöva leta. Titta bara.

En annan sak med det här klimatet just nu är att man kan ligga under ett täcke och titta på bra teve. När man tid. Nu har jag tagit mig åtminstone en timme varje kväll då jag titta på bra stuff. Jag behöver det. Min hjärna behöver det. Som Homeland’s andra säsong till exempel (så bra och så spännande att jag blir arg när varje avsnitt tar slut!). Eller Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. Och den kan man titta på här. Direkt, sådär bara. Thanks to Public Service. Fantastiskt välgjort om ett 80-tal i Stockholm när AIDS började sprida sig bland med de homosexuella. Så fruktansvärt obehagligt och märkligt att detta inte ens är trettio år sedan. Jag har en livslång kärlek till Jonas Gardells sätt att skriva och det är en skam att jag inte hunnit läsa första boken i den här trilogin ännu. Det får bli mitt november-projekt. Ni som inte orkar läsa, se serien!

Foto: SVT.se

Andra bra saker är att jag idag fick besked om att jag har sex lediga dagar innestående. Sånt gör en nästan lite religiöst lycklig. Efter en så otroligt slitsam höst så kunde det liksom inte komma bättre till pass. Speciellt eftersom vintern kommer att bli ganska intensiv rent allmänt med resor och festligheter och annat sköj. Dom där dagarna kunde inte ha kommit lägligare. Och som slutknorr på detta så meddelade min mamma idag att vi åker till New York i maj. Tjolahopp.

6 Kommentarer

 1. Lotta skriver:

  Noooo Nina! Hade precis idag bestämt mig för att jag står över Homelands andra säsong, hinner ju liksom inte se allt jag vill. Men nu MÅST jag ju kolla in den också, när du säger så där! O najs med New York!

 2. Mixi skriver:

  Kan du ta nagra lediga dagar nar vi e hemma?

 3. Lajna skriver:

  Jee, kul, bra Nina!
  Å tack för ‘Torka aldrig..’-länken! Försökte titta på första avsnittet när de just kommit å de funka int så ja gav sorgset upp. Nu ska ja titta å bli sorgsen av andra orsaker istället då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: