Farmors hus.

Idag är jag sådär ynkligt förkyld som bara karlar blir i normala fall. Tycker att allting är jobbigt och jag har ont lite överallt. Ögonen kliar, halsen är sjuk och det piper i örat. Och jag snorar. Och snorar lite till. Jag AVSKYR flunssa. Jag har inte tid med sånt. Idag ska jag jobba till åtta och imorn bitti åker jag till Björneborg. Finns inga möjligheter till någon stillsam dag i sängen just nu. Skärpning, kroppen.

Men till nåt helt annat. Idag fick jag äran att fota inne i min gamla farmors fina gamla hus mitt i Karis. Har inte varit in där sen det såldes för över 10 år sen och det skar lite i hjärtat när jag såg hur det numera ser ut där som vi i princip tillbringade varje lördag under hela min uppväxt. Där som mofa har planterat träden på gården när han var fem år gammal och där man ännu ser var min min mammas gunga en gång suttit fastspänd. Där som det alltid fanns en Twist-påse gömd bakom draperiet i tamburen, och där som vi fick dricka riktigt iskall Jaffa ur dom ytterst tunna kristallglasen då det var lite festligt. Huset där vi varje helg kunde plocka upp en plåt med nybakta vetebullar med pärlsocker på, som låg under en kökshandduk på plåten i sovrummet. Där som gamla moster Estrid bankade från övrevåningen på sitt batteri så att vi visste att hon hade nåt ärende och vi fick kila upp en våning. Där som jag var livrädd att spola i toaletten för det fanns inte en vanlig spolningsmanick utan en kedja man skulle rycka i. I huset där man lärde sig att den bästa glassen i världen heter Kingis men vi kalla den helt enkelt för GLASCH! Dit som man gick direkt efter skolavslutning för att visa upp sina betyg. Där som det fanns en svart plåtkatt i trädgården som någon stal under en Karis-natt. Och där som Jonas fick veta att han liknar Jörgen i Dom vackra (The Bold and the Beautiful. Vem Jörgen är vet vi inte ännu heller).

Det är lite konstigt att stiga in i sin barndom sådär bara för en timme. Men fint ändå. Trots vemodet.

4 Kommentarer

  1. Jonas skriver:

    Min teori e att e Jörgen=Thorne 🙂

  2. mamma skriver:

    Så nostalgiskt! Kan precis se allt framför mej, t.o.m höra farmor och moster prata!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: