Våldtäkter gör ingen gravid inte.

Ibland blir jag helt chockad över hur dumma i huvudet folk faktiskt kan vara. Och då snackar vi folk som studerat länge, jobbat upp sig och man tycker rimligtvis att de kan inte ha gjort allt detta medan de bodde under en sten i urskogen. Men se där, då kommer den republikanske senatskandidaten Todd Akin och raserar alla föreställningar man har om att vishet kommer med åldern. Den här gubbjäveln ställde sig upp i teve, och förklarade i en debatt kring abort, att kvinnor INTE KAN bli gravida som en följd av våldtäkt, och såldedes kan man inte ens debattera en sån abort. Detta är helt sant. Människan gick ut i nationell teve och påstår detta. Live. Att kvinnokroppen är skapt så, att en våldtäkt förhindrar graviditet. Alltså förlåt men, WTF?!

Hur kan såna här människor ens existera inom politiken. Alla vår egen Teuvo Hakkarainen framstår ju som Stephen Hawking på intelligenskurvan i jämförelse med herr Akin. Blir så upprörd av såna här gubbjävlar som går ut med såna här sinnessjuka vanföreställningar och predikar det till ett folk som tror på allt de hör och ser på teve. Hur vi ännu idag, år 2012, lever i en värld där den mäktigaste nationen av dom alla, fortfarande har ett så förlegat synsätt kring abort är helt oförståeligt. Som om kvinnokroppen bara är babymaskin, designad för att föda fram barn man inte ens vill ha men tvingas föda fram för att värna om barnets rätt att existera. Ett foster. En cell.

Vad hände med kvinnans rätt att bestämma? Om man inte får bestämma då en man våldtar och gör en gravid, så låt nu människan åtminstone få bestämma om hon vill fortsätta vara gravid eller ej. En kvinna har också rätt att existera utan bördan att föda fram nåt man absolut inte vill ha.

4 Kommentarer

 1. Jennie skriver:

  Bra sagt, Nina!

 2. Mixi skriver:

  Ifjol blev 32000 kvinnor gravida i USA efter en valdtackt (antar att deras kroppar inte fungerade sa som Mr Akin anser att dom gor: I have spoken to doctors and they say that the female body can shut down…) AS

 3. Tove skriver:

  Amen to that, liksom. Jag hörde själv om det för nån dag sen av min sambo och nääi, jag blir bara så slut i huvu…

 4. Tove skriver:

  Ja, och logiken i hans resonemang är ju så skrämmande för att den är så vattentät: om kvinnan blir gravid av vad hon kallar för våldtäkt bevisar det faktum att hon blev gravid att hon själv ville det och att det inte alls var våldtäkt. Så fast allt skulle råka finnas inspelat på typ en övervakningskamera och det syns tydligt att kvinnan inte vill, säger emot, och kämpar emot, så blir hon gravid – pang, det är bara skådespel och hon ville egentligen… Sjukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: