Kvinnor kan! För bövelen.

Angelina outade idag på Fejan att hon öppnar dörrarna till sin alldeles egna salong i centrala Ekenäs i juni. Starkt jobbat! Den bruden har ju nog jobbat som företagare i många år redan men tycker det är så otroligt tufft med folk som vågar satsa! Satt och reflekterade över det faktum att väldigt många, framförallt kvinnor, i min egen ålder från den här lilla byn valt att traska iväg på den snirkliga stigen vi kallar Egenföretagare. Elin syr så fingrarna blöder, Karin skriver och fotar och fixar och fejar, Linn frilansar och driver en abnormt stor blogg, Anki sjunger, Linda öppnar en egen webbshop och Ika designar. Tuffa typer som kämpar på och går sin egen väg.

Själv har jag inte helt vågat kasta loss ännu från en tjänst som ger väldigt mycket många dagar i veckan, men som gör kombinationen med eget företag ganska kämpigt vissa gånger. Nu har det börjat gå så långt att jag tvingas säga nej till en del privata jobb för att tiden helt enkelt inte räcker till. Jag måste prioritera. Just nu, som alltid för den delen, ligger porträtten mig närmast hjärtat. Jag älskar att möta människor. Har under det här senaste året träffat så otroligt mycket folk och inget gör mig gladare än när folk kommer körandes i över en timme bara för att jag ska fota dem. Eller ännu bättre, när dom kommer igen när det är dags för en ny session ett år senare. Man bekräftas. Jag kan detta. Jag är på rätt spår. Det känns skönt.

Men ibland blir det som sagt lite för mycket. I skrivandets stund har jag sju oredigerade jobb på datorn, två bildbeställningar som väntar på leverans, ett antal firmor ofakturerade, ett jobb kväll och en fullbokad sommar. Men vet ni vad? Det är så förbannat skönt alltihopa. Inte själva stressen kanske, men det faktum att det rullar på. Utan en endaste annons. Bloggen är mitt annonsplank, och framförallt andras bloggar.

Jag brukar fråga kunderna hur dom hittat hit, speciellt de trevliga typer som kört ända från typ Helsingfors eller Kyrkslätt. Och varenda en har hittat hit via Facebook och bloggar. Så ett innerligt tack till de som länkat och spridit lite god fiilis. Bloggvärlden och framförallt vi som bloggar få ta en del skit för att folk har fått för sig att det vi sysslar med är fluff och meningslöst, att vi sitter där vid datorn och berättar om våra frukostar och nya klackskor. Och det kan man ju också göra, men att gå runt och påstå att det är värdelöst att driva en blogg, må vara hur liten som helst, är helt förkastligt.

För mig har bloggen betytt en jävla massa. Jag har lyckats ta mig igenom helt värdelösa träningspass och misär bara för att jag veta att jag kan ventilera och få pepp här, jag har hittat en helt ny polare och coach, jag har fått jobb och fantastiskt mycket inspiration och idéer från andras alster. Och framförallt en jäkla massa glädje och jävlaranamma-jag-kan-också! Och trots att jag ser dom här trollen som traskar runt och spyr galla lite överallt så tycker jag ju nog att övervägande majoriteten är glada och trevliga mot varandra och pushar på för bra saker och en intressant debatt. Och det är vi kvinnor som ser till att det är såhär.

Så kör hårt, brudar! Alla kan!

5 Kommentarer

  1. Nora skriver:

    Det här är nu mitt fjärde år som företagare, tiden har gått snabbt! Jag har inte en dag ångrat beslutet att bli egenföretagare, trots att jag väl väldigt osäker i början. Nu går allting galant.
    Synd förresten att du är fullbokad hela sommaren, jag hade en halv tanke om att det sku vara roligt att få twinsen fotograferade sen när de kan sitta och titta på varandra.

  2. lindasjoblom skriver:

    Heja Nina, kloka ord! Kvinnor kan, för att vara lite feministisk 🙂

  1. […] kvinnor kan! Nina bjuder på väldigt väldigt kloka ord. Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: