Nickari.

Bild härifrån.

Min far och sambo har ett antal saker gemensamt. Förutom deras akuta kärlek till konjak så är de båda rörande överens om att jag inte är så bra på praktiska saker. Aldrig har det varit mera tydligt än under de senaste veckornas byggstress. Igår var ett typexempel. Jag målade taket därinne. I ungefär 25 sekunder stod min pappa tyst och bevakade det hela, och kom med små enkla ”tips” (som inte är så mycket tips som det är förklädd kritik) om hur jag kunde göra detta på bästa möjliga sätt. I tjugofem tortyrliknande sekunder klarade han av att bara titta på innan han sa ”Duuu… det ser ju ganska tungt ut det där. Jag kan måla lite emellanåt.” Och sen målade han allting. Visserligen var det ju tacksamt och så, att han inte är en sån som enbart gnäller. Han står faktiskt inte ut med slarv, utan gör det hellre själv.

Så det var ju inte så förvånande att de två snubbarna mötte mig med lika mängder skepsis som suckar när jag förklarade att jag ska bygga ett växthus i sommar. Av gamla fönster. Det hela började som en liten vision om att göra en anslagstavla av ett gammalt fönster, och istället för att få tag i ett sådant så fick jag tag i sju. Så nu ska mina tomater få bo bakom glas i sommar.

Hur detta ska gå vet jag inte. Antagligen helt åt helvete, mina nerver är lika utvecklade som mina tekniska färdigheter. Inte alls med andra ord. Men jag har sagt till dom där två kritikerfarbröderna att jag ska göra det SJÄLV! Men är ganska säker på att jag har två övervakare med mig hela sommaren. Vackert så, kanske det blir nåt av det hela sen också. Jag är ju inte direkt känd för min noggrannhet när det kommer till snickeriets ädla konst. Men idéer har jag! (Och antagligen lite för många och konstiga sådana om du frågar Greken.)

2 Kommentarer

  1. annamarkelin skriver:

    fantastiskt kul – just DEN bilden hade jag som ritning när jag (läs: pappa) byggde vårt växtskåp i höstas. Yep. Jag har alltså ett sånt, av gamla fönster. Festligt, va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: