Canonen och hans vänner.

Jag får ganska ofta frågor om vilken kamera man ska investera i. Det är lite svårt för mig att bara slänga ut tips om den saken eftersom det är så helt olika vilken pryl man ska satsa på, helt beroende av kunskap, intresse och resurser. Men den jag garanterat pimpat ut mest är den såkallade lill-Canonen. Jag har under årens lopp tipsat ungefär 15 olika personer om Canon G9-G12 och inte hört ett enda klagomål ännu. Tvärtom, det brukar vara kärlek. Själv använde jag en dylik för första gången redan år 2003 och då var det nåt så basic som en G3. Men den har liksom fastnat hos mig och när jag äntligen köpte en egen så blev det en G9 som jag inhandlade i New York 2008. Och jag måste säga, jag har aldrig ångrat det köpet. Det var nästintill lite sorgligt att göra mig av med den i vintras. Hade helt enkelt inget behov längre, och det kändes ledsamt att bara låta den ligga utan att använda den. Nåja, den fick ett fint nytt hem.

Men om man bortser från pocketkamerorna så ligger nog den stora kärleken hos min Canon 5D Mark II. Det är min tredje kamera i den serien och kombinationen av den och mitt fantastiska Canon 50 mm 1.4 är liksom ren och skär förälskelse. Nästan uteslutande alla mina porträtt fotas med den duon. Sån otrolig skärpa att man blir lite förbryllad. Så, om nån undrar så är ett dyrt objektiv faktiskt värd sin vikt i guld. Det kostar som tusan men det får det göra, man kan inte tumma på kvalitet. Mitt nyaste tillskott är en konverter som förstorar saker som ett mikroskop. Passar ypperligt när man ska föreviga små pussmunnar och annat som kräver lite skärpa och snabbhet. Kärlek åt alla mina Canoner.

Canon 5D Mark II, 50 mm  1.4, samt Canon Extension Tube x II. Naturljus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: