Vart är vi på väg?

Typisk födelsedagsfest i Sundsvall 2004. Strandtema och Filip&Fredrik. Random.

Min systeri har en bra gallup på sin blogg just nu, gå och svara på den. Jag är genuint intresserad av svaren nämligen. Vi pratade om detta flera timmar förra veckan faktiskt, vilka städer som är härligast och om man inte bor där man bor, vart skulle man då flytta? Mats var helt Nya Zeeland-frälst och skulle prompt dit, Kristel vill till Köpenhamn och jag och Greken var båda ganska överens om att vi skulle kunna bo i New York ett tag. Jonas var obeslutsam, trots att han faktiskt flyttade till Stockholm igår.

Ju äldre jag blir desto tuffare upplever jag att det skulle vara att flytta utomlands. Ja, då räknar jag inte direkt Stockholm dit för där finns för tillfället något av en Karis-koloni så det skulle vara lika mycket svenskfinland som det är att bo här. Men alltså hela den där grejen, att ta sitt pick och pack och starta om någon helt annanstans. Jag har ju gjort det här redan, bodde fyra år i Sverige och ju längre tiden går, desto mera nostalgisk blir jag ju av hela den här upplevelsen, trots att om jag gräver lite djupare så minns jag hur oooootroligt enerverande vissa saker var i det där landet. Som det faktum att ALLA alltid skulle bestämma om ALLT. Jag kunde sakna den här råa mentaliteten vi har här i det här landet, nu gör vi såhär och därmed basta. Och blev ibland nästan lite gråtmild då jag hörde finska på stan. Så patriotisk blev man.  Och nu när jag är här så kan jag sannerligen sakna ICA, och tunnbrödsrullar och frukost på balkongen i Nacksta, tätt följt av en vattenpipa och P3 på radion. Men där tar det slut. Allt har väl sin tid, och just nu känns kvällar på Kåren i Sundsvall riktigt långt borta.

Men nån dag, nån dag skulle det inte vara helt fel och göra en Parkinson och emigrera till ett ställe där det inte krävs snöskor och Fjällräven-parka för att ta sig ut till bilen i mitten av mars. Nån dag skulle det vara mysigt att bo på ett ställe där ditt take-out alternativ består av något annat än Silfvers franskisar. Eller där du inte är hänvisad till Affes (ursäkta,  Nox) när du vill gå ut och fuldansa på krogen en vanlig lördag. Nån dag…

Men just nu, är jag här. För det är ju så enkelt, att om två månader sitter vi där i solen på terassen vid havet och säger: Hur fan kan man vilja bo någon annanstans?

2 Kommentarer

  1. Jennie skriver:

    NU fick jag resfeber! Var var det du sku ordna din 30- års fest? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: