Recap.

Öppnade min skärpkorg idag och upptäckte att min mejl tydligen fick en överdos av kommentarspost under helgen för den har slängt hälften av era kommentarer i roskisen. Skoj. Så om ni undrar hur dryg jag är som inte godkänner era kloka funderingar, fear not, det är Hotmail som är hullu. Men är hursomhelst glad att så många tog sig tid att kommentera FETCHOCK-inlägget. Själv trodde jag inte att det skulle bli så uppmärksammat eftersom detta är något som var och varannan upplever lite för ofta än vad som känns bra. Eller ja, att få den frågan en gång är ju redan en gång för mycket. Men bra att det belyser problemet iallafall. Hade den här diskussionen med min pappa, av alla människor i världen, och han kontrade med att det minsann är ojämlikt för männen också. Yeah right, tänkte. Måste vara hemskt tungt. Verkligen. Men han menade att det är himla störigt att man får kommentera karlars vikt hur fan man tycker, utan att det överhuvudtaget reflekteras över. Åt män får man faktiskt skrika rakt ut att ”gud, vad fet du blivit då!” och det ska på nåt sätt kännas ok. Man FÅR liksom skoja om tjocka gubbar. Och det tycker jag ju faktiskt inte att man får, men förstår hans point. För nog slängs det i deras fejs mera öppet. För har jag svårt att se framför mig hur man säger åt en brud att ”du tycks ha ätit gott i sommar” som jag nog hört folk säga åt snubbar som lagt på sig.

Äh, är egentligen jävligt trött på viktfrågor. Det är väl lika roligt att vara tjock som det är att vara för lång, eller för kort eller att ha öron som inte matchar huvudet. Alltid är det nåt som nån måste anmärka på. I mitt yrke så träffar jag dagligen på människor som är missnöjda med något på sig själv, hur fina dom än är. Det blir aldrig så tydligt som när man ska ta en bild, för VARJE gång måste någon påpeka att dom ALLTID blir dåliga på bild. Det är nåt totalt snedvridet i folks uppfattning om sig själva. Och det är nog så jättesynd för jag är HELT övertygad om att man kan ta fina bilder på vemsomhelst. Ärligt alltså, det gäller bara att få personen att slappna av. Och för objektet att våga släppa taget. Det är väldigt få där ute som ser ut som Heidi Klum, men alla har ändå nåt. Och ibland är det ju den där gluggen mellan tänderna eller fräknarna över hela ansiktet som gör bilden, gör människan. Ibland skulle det vara trevligt om folk såg en för vad man gör och hur man beter sig mot andra människor, istället för hur man ser ut. Släpp taget, folks. Så blir det perfekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: