Uncategorized

Tiny Tim.

Eftersom solen dök upp idag fick jag för mig att nu är det vår! Det är det förstås inte, men lite måste man låtsas. Sådde årets skörd av tomater och basilika trots att den här vårkänslan antagligen dör med nästa snöstorm. Hoppas skörden lyckas lika bra som ifjol.

20120220-153609.jpg

7 reaktioner till “Tiny Tim.

  1. Hittade en dansk sajt med fantastiska italienska fröer, med såna där långa tomater som är bäst till tomatsås – och riktig basilika och fina bönor och ojojoj vad man kan bli fattig.

  2. Hej bonden, jag ha aldrig satt fran fron utan kopt plantor men nu har jag fatt nagra chili fron som jag garna vill sa, maste man gora nat at frona innan man kan sa dem (blotlagga dem)? Med vanlig halsning

    1. Bonden? Haha, seppo! Hördu, om fröna redan är torra så tror jag inte du behöver göra nåt annat än att plantera dom i små små krukor, typ bara ett par centimeter ner i den rätt så sandiga jorden. Slå såndär plast över eller köp en liten plastlåda så att det hålls fuktigt. Så gör jag med tomaterna iallafall. Vänta nån vecka, bli glad! (vattna självklart under veckorna) Sen planterar jag om dom när dom blivit större. Och i maj flyttar jag ut dom i landet. Klart!:)

  3. Tack for tipset, har vi ju dock 99% luftfuktighet och 30 grader i skuggan sa kanske jag kan skippa plastet, skall prova mig fram:) Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s