Nå, vem blir det?

På söndag är det val. Jag visste inte ens att valet är på söndag förrän radioröst Bruun informerade mig om detta i förrgår. Eller nu ska jag inte överdriva här, jag VISSTE ju att presidentvalet stundar här i Finland men tycker faktiskt att alla kandidater fört en så jäkla tyst kampanj att man nästan missat hela valet. Har sett typ två tevereklam-segment och väldigt få annonser överlag. Själv har jag valt kandidat för att han hade en så fantastisk fiskpinnemustasch på det glada åtitiotalet. Bildbevis finns här. Nånej nånej, inte valde jag enbart p.g.a. av ansiktsbehåring (eller lite nog…), tycker att Pekka Haavisto verkar vara en rätt så normalbegåvad kille med rätt värderingar och en hel del i ryggsäcken som säkert är till nytta om man ska representera Finland där ute i världen. Språkkunnig, påläst och rätt så inkörd i vad det betyder att jobba som politiker. Miljömedveten och kan föra sig i sociala sammanhang. Och om jag nu sen måste ta upp det, så jo, han kan svenska.

Vem röstar ni på? Eller är det hemligt? Förstår inte varför man måste vara så hemlig med sånt. Sen när får man inte ha åsikter? Eller skäms man bara? Anyhuuuu, kom ihåg att rösta.

3 Kommentarer

  1. ika skriver:

    Haha, härrli mustasch 🙂

  2. Elisa skriver:

    Jag röstar på Paavo. Arhinmäki. Fniss, inte den andra paavon. Han först e lite paavo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: